Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1984880 www.bgdnes.bg

Колкото по-кратко е името ти - толкова по-голяма кариера градиш

Кажи ми как се казваш и ще ти кажа дали ще пожънеш успех в работата си - звучи като съмнително обещание, но на практика има доза истина в това.

Американският бизнес блог "Стълбите" е проучил дали първото име е свързано с успех в бизнеса. Професията, заплата и работата на близо шест милиона членове на блога са оценени в списък на най-успешните в професионално отношение имена.

Реклама

Резултатът от изследването: колко по-кратко е първото име, толкова повече пари и успех има работника или служителя в работата си.

В Топ 5 на първите имена на жени на ръководни позиции, според изследването, са Кристина, Денис, Синди, Шанън и Сара. 

При мъжете водят Боб, Бил, Марк и Мартин.

Седем от десет имена имат не повече от шест знака. За мъжете това е още по-ясно: четири от пет имена имат не повече от пет букви.

"Стълби" получава подобен резултат и при оценката на нивото на заплащане: при жените Лин, Мелиса, Кати, Дана и Кристин са сред най-печелившите, а при мъжете това са Том, Роб, Дъг и Уейн.

Кои са българските еквиваленти на тези "успешни" имена? Ето и нашите предложения: за представителките на нежния пол за добра кариера шанс имат Калина, Сияна, Мария, Ива, Ана. Мъжките имена ни затрудниха повече, но сред кратките се очертават Иван, Иво, Петър, Стоян и др.

Нашите имена са етикети, те определно са важни, но истински успешни може да ни направи единствено положения от нас труд и качеството на извършваната от нас работа.

Реклама
Реклама
Реклама