Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1992083 www.bgdnes.bg

Ангел Бончев: Взех заеми да удължа живота на Камелия, а удължих мъките й

Вестник "168 часа" публикува изповедта на Ангел Бончев

- Г-н Бончев, какво се случи на делото, което водите срещу фондация "Утре за всеки", за тези 157 хиляди евро, които бандата "Наглите" ви накараха да им дарите?
- Случи се това, че на втора инстанция съдиите потвърдиха решението от първа - фондацията да ни върне парите, които "Наглите" ме принудиха да им даря, за да върнат Камелия от плен. Така че фондацията трябва да върне парите с лихвите от момента на образуването на делото.


- Фондацията дали ще обжалва това решение?
- Засега нямаме информация. Не се знае също така дали Върховният касационен съд ще допусне да се разглежда делото. За момента имаме две съдебни инстанции с едно и също решение.
Проблемът е по-скоро в това дали фондацията въобще има намерение да ми върне тези пари. Те твърдят, че са вложили дарените от мен 157 хиляди евро в сграда, която всъщност е на ИСУЛ, респективно на държавата.

Реклама


- Представителките на фондацията как се държат на съдебните заседания?
- Те никога не са присъствали там. Идва само адвокатката им. Притеснявам се, че те най-вероятно ще се обявят в несъстоятелност, за да не ми платят нищо.
Другият голям проблем за мен е, че след решението на втора инстанция бяха публикувани статии, че едва ли не фондацията вече ми е върнала парите. Хората остават с впечатлението, че парите са вече у мен. Но това не е така. А аз имам да връщам не малко пари на хора, които ми помогнаха, когато Наглите ни отвличаха - първо мен, а после и Камелия.
На тези хора съм казал, че ще се издължа, когато си взема парите от фондацията. Но това все още не се е случило.


- Тези заеми вероятно са вземани, за да се плати откупът за вашия живот, а после и за този на Камелия?
- Да, за това. Но и за лечението на Камелия... В което, така или иначе, не успяхме. Успяхме да й удължим живота с три години и половина. По-точно - удължихме й мъките.

- Какво бихте призовали хората от фондацията?
- Госпожата от фондацията, не искам да й споменавам името, казала, че искала да ми върне парите. Нормално е да го направи, наистина. Но тя обяснява, че не можела да ме открие. Това е смешно.


Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама