Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2056235 www.bgdnes.bg

Бойко намръщен за ЧРД, черпи депутати с вино

Никой не му отиде на гости, носят дарове в парламента

Бойко мрачен на рожденния си ден

Експремиерът се успа на празника, черпи с вино депутатите

Иво АНГЕЛОВ
Надя Панкова

Бившият премиер Бойко Борисов отпразнува 54-ия си рожден ден в лошо настроение, видя "България Днес". Лидерът на ГЕРБ постоянно беше намръщен и отбягваше разговорите с други хора.


Неволите на Борисов започнаха още от ранни зори, когато той не успя да излезе навреме от вкъщи и със закъснение пое към работното си място - парламента, видя "България Днес". Негови съседи разказаха, че обикновено той излиза сутрин в 8 ч., но точно на празника се забави и напусна къщата си в Банкя 20-ина минути по-късно. Мрачното настроение се беше предало и на охранителите му от НСО, които в синхрон с началника си също гледаха лошо.

Реклама


Заради забавянето в графика двата автомобила, с които експремиерът се придвижва - "Ауди" и БМВ, буквално фучаха по улиците на Банкя. Шофьорите им дори нарушиха правилата за движение по пътищата, като направиха изпреварване на кръстовище. В отсечката между Банкя и София пък ускориха над 120 км/ч., но впоследствие бяха блокирани от оформилата се "тапа" на входа към жилищния комплекс "Люлин".

Борисов донесе раздразнението си и в парламента, но заради честитките от депутати лидерът на ГЕРБ видимо се разведри. Той почерпи с бонбони и вино и сам издаде и какъв армаган са му подготвили депутатите. "Ще съберат по 100 лв. всеки, да ги дадем за благотворителност на деца в нужда. Аз на себе си пожелавам да съм жив и здрав, това си е личен празник все пак", заяви скромно Борисов. Така 96 депутати ще съберат близо 10 бона за благотворителност.

Експремиерът обаче се огорчи от поведението на новите управляващи, които се занимават "с всичко друго, но не и с исканията на народа от протестите". "Неприятно ми е, че в такъв личен ден на празник се налага да говоря за това", съжали Борисов, издавайки, че бивша приятелка на Сергей Станишев е пътувала на държавни разноски "по-скъпо, отколкото ние за 4 години".


Подарък бившият премиер получи и от лидера на КНСБ Пламен Димитров - малка бронзова статуетка на лъвче. Даровете обаче бледнеят пред минали години, когато Борисов получаваше торта-магистрала, лъв в зоопарка и дори живо теленце на име Станишко. Причината е, че тази година Борисов забрани всякакви подаръци, въпреки че с повелята му не се съобразиха няколко депутати с букети и дискретни лични подаръци.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама