Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2339517 www.bgdnes.bg

Фенове на Риана искат новият клип да бъде забранен (видео)

Стотици коментари в социалните мрежи отправят призив към Риана „да се засрами заради голотата в новия ѝ клип", съобши "Дейли Мейл". Почитателите поставят под въпрос годността на певицата да бъде модел за подражание на милионите си млади фенове.

„Родителите трябва да се противопоставят и направят всичко възможно, за да предотвратят децата им да гледат клипа. Би трябвало самата Риана да си припомни каква отговорност има като обществена фигура. Тя би трябвало да промотира позитивен и модерен имидж на жените в обществото, а не да използва „изкуството" като прикритие на комерсиализирани методи и образи, които унижават жените", казва д-р Хелън Райт, бивш председател на Асоциацията на женските училища.

Реклама

Възмутените фенове приканват сайта за видео споделяне YouTube да премахне видеото, което вече е било гледано близо 17 млн. пъти. Първоначално видеото е било качено в друг сайт за видео споделяне, но е било премахнато заради нарушение на правата за порнографско съдържание.

Във видеоклипа могат да бъдат видени танцьорки на пилон, които танцуват в стила „twerking", което представлява провокативно въртене на задните части. През по-голямата част от клипа, Риана е облечена в нищо друго освен бикини, инкрустирани с диаманти и обувки на висок ток. Основна тема на текста са стриптийз клубове, алкохол и пари.

„Голите и безвкусни танци, в комбинация с текста на тема „пари", изпращат послание на всичките ѝ фенове, голяма част, от които деца, че е нормално момичетата да продават телата си, а момчетата да гледат на тях само като на сексуални обекти", казва Миранда Сют, член на Асоциацията срещу насилие, секс и нецензурен език в медиите - Safermedia.

Това не е първият случай, в който Риана скандализира обществеността със своята музика и поведение.

Текстът на песента S&M, която популяризира садомазохизма, провокира ужас сред феновете при дебюта си през 2011 г. Видеото беше забранено в 11 страни. Друго нейно участие на живо, по време на финала на X Factor Великобритания през 2010 г., доведе до стотици оплаквания от шокирани зрители.

       

Реклама
Реклама
Реклама