Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/3833779 www.bgdnes.bg

Елвис обречен да умре на 42 г.

Генетична аномалия на сърцето е истинската причина за смъртта на Краля на рока.
Елвис Пресли имал вродено заболяване на най-важния човешки орган, без да подозира за това. Новата теория за кончината на легендарния певец се основава на ДНК експертиза. Тя е оповестена в документалния сериал Dead Famous DNA ("ДНК-то на починалите знаменитости"), който се излъчва по британската телевизия Channel 4 и противоречи на досегашните твърдения, че Елвис е починал от свръхдоза приспивателни и успокоителни.
За изследването е използвана коса на музикалната икона, предоставена от негови приятели и закупена от личния му фризьор. Резултатите на учените са категорични - Пресли е имал наследствено сърдечно-съдово заболяване. В медицината то се нарича хипертрофична кардиомиопатия и се проявява с неритмично сърцебиене, световъртежи, пристъпи на мигрена и високо кръвно.
"На Елвис Пресли му е било писано да умре млад, независимо от това какъв начин на живот е водил", твърди д-р Стивън Кигсмър, който извършва анализите. "Той не е имал шанс да живее повече от 40 г.", допълва експертът от специализираната медицинска лаборатория за генетични изменения в Канзас. ДНК анализът доказва, че рок легендата има мутации на няколко хромозоми, които при него освен проблеми със сърцето му създават проблем с теглото и високото налягане в очите. Главният "виновник" за културната революция в Америка през 50-те години на миналия век е развил подозрителни симптоми година преди трагичния инцидент. Той е страдал от аритмия, отпадналост, загуба на съзнание и високо кръвно налягане.
„Досега личният лекар на Елвис се смяташе за виновен за смъртта му, защото го тъпчел с лекарства и му осигурявал упойващите вещества. Те със сигурност са повлияли за лошото здравословно състояние на Пресли, но новите изследвания ни убеждават, че ранната смърт всъщност била заложена в неговата ДНК", коментира водещият на предаването по Channel 4 Марк Еванс. Най-продаваният рок изпълнител в историята на музиката умира в банята си в луксозното имение „Грейсланд“ на 16 август 1977 г., когато е едва на 42 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама