Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4094358 www.bgdnes.bg

Лъвове дъвчат джинси

 Наръфани и разкъсани от хищници джинси са най-търсената дреха в Далечния изток.

Необичайната приумица е истински хит в Страната на изгряващото слънце и вече завладява и други пазари в Азия. Идеята се ражда сред шефовете на зоопарк в северните предградия на японската столица Токио.
"Напоследък изпитваме сериозни трудности в намирането на финансови средства за издръжка на животните. Трябваше да намерим радикално решение на постоянната липса на пари. Тогава един от колегите предложи да опитаме да впрегнем животните в изкарване на прехраната, а хрумването с джинсите изскочи от само себе си", споделя един от ръководителите на зоопарка. Още на следващия ден почти всички служители донасят стари и овехтели дънки, които се озовават в клетките на лъвовете, тигрите и мечките.

Без да има нужда да бъдат убеждавани, хищниците се нахвърлят със зъби и нокти върху новата "играчка" и изпълняват задължението си. Останките от дрехите били събрани и повторно ушити. Марката веднага е брандирана, а рекламата казва, че това са "единствените джинси на земята с дизайнери опасни животни". Кампанията си има даже и клип, който демонстрира как се изготвят моделите - дънков плат се увива върху автомобилни гуми, които се поставят в клетките на зверовете. Стои там, докато животните не го съдерат. Едва тогава материалът е готов от него да бъдат ушити маркови панталони, чиято цена е от 700 до 800 долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама