Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4161040 www.bgdnes.bg

Актьорът Васил Попов: Не съм добре!

Сънувам починалите си приятели, последно видях Калата

Лили АНГЕЛОВА

"Не съм добре! Няма как да излъжа, защото човек трябва да е подготвен и да не се притеснява от факта, че от година на година ще се чувства по-зле. Ето, освен сърцето продължавам трудно да ходя, имам и други съпътстващи болести... Но не искам да ви обяснявам."

Това сподели пред "България Днес" голямата звезда на сатиричния театър "Алеко Константинов" Васил Попов, който преди ден стана на 80 години. Всяка сутрин актьорът продължава да се събужда с радостната мисъл, че е здрав, но твърде често сънува любимите си покойни приятели.

Реклама


"Ето и днес се събудих, като вчера ми се явиха Димитър Манчев, Константин Коцев, Нейчо Попов и Калата. Всички заедно. Отварям очи и си викам: "Ей, не ме пипнаха и тази вечер, оживях", смее се Васил Попов.


Актьорът е изключително радостен, че вчера за юбилея при него дошъл лично шефът на Сатирата Здравко Митков и Николай Вандов с кошница с лакомства и цветя.
"Обичат ме хората и това ме радва. Ето, и Любо Нейков се обади. И навън си имам такива фенове, побелели дядовци, които ме спират с "чичо Пандишпан, чичо Пандишпан!" Едно приятно ми става... И тъжно, тъжно, защото е минало", сподели актьорът.


Иначе и мераклийки се намират за Васил Попов. "Една съседка Еленка много ми помага - чисти, пазарува. Искаше да ме сватоса за нейна позната Ружа, на 68 г. била, много енергична, добра готвачка, вдовица от десет години. Щели сме да си гукаме. Ама аз това не мога да го направя с друга жена. Моята покойна Беба ще остане последната любов в живота ми", обясни пред "България Днес" една от живите легенди на Сатирата - Васил Попов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама