Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4161770 www.bgdnes.bg

Гентиана на косъм от смъртта!

Плеймейтката колабира, изравнява границите на кръвното

Иво АНГЕЛОВ

Плеймейтката Гентиана Халити е била на косъм от смъртта! Само бързата намеса на роднини са я спасили от тежкото състояние, в което е изпаднала. Това разкри пред "България Днес" една от най-актуалните дами в родното публичното пространство.
Преди дни красавицата се прибрала от тренировка и неразположението й започнало да се проявява.

"Изведнъж усетих как ме заболя главата и имах чувството, че черепът ми е стиснат от менгеме. Рязко ми прилоша и стана черно пред очите ми. От много години имам проблеми с ниско кръвно налягане и предположих, че сега става въпрос за нещо подобно", разказа Гентиана.

Реклама

Тя сподели, че такива проблемни периоди продължавали около 15-20 минути и отминавали. Този път обаче прилошаването й не отминавало и тя сериозно се разтревожила за състоянието си.

Веднага била извикана на помощ лелята на Халити, която е медицинско лице. Тя й измерила кръвното налягане, което показало шокиращи параметри - 80/75. Не само че било много ниско, но границите били почти изравнени.

"Леля направо си изкара акъла, когато ми видя показателите. Веднага в домашни условия бях сложена на системи и започнаха вливания на натриев хлорид. Не съм ходила до болница, защото и снаха ми е медицинско лице и има кой да се грижи за мен вкъщи", сподели още изкусителната хубавица. След неприятната случка Гентиана легнала да си почине и спала непробудно в продължение на няколко часа.

Медицински експерти обясняват, че колкото един човек е по-здрав, толкова кръвотокът му е по-равномерен и разликата между границите на кръвното му е по-малка. Колкото човек е по-болен, толкова разликата е по-голяма. Така че плеймейтката може да се похвали с отлично здраве и проблемите са само моментно явление. Специалисти твърдят още, че прилошаването не се причинява от събирането на границите, а от факта, че горната е паднала прекалено ниско.

Халити приема спокойно неприятната случка, но признава, че ще си вземе поука от инцидента, защото здравето е най-важното нещо. Тя категорично отрече появилите се информации, че безкрайните купони и пиенето са я довели до това състояние. "Аз не близвам алкохол, никой не може да ме види да консумирам градусови напитки. Няма значение дали е Нова година или рожденият ми ден - алкохол не пия. Дори приятели се шегуваха с мен, когато при посрещането на Нова година в ръката си държах протеинов шейк", допълни с усмивка Гентиана.

Тя има свое обяснение за създалата си ситуация и не изпада в паника от проблемите.

Реклама

"Напоследък времето е много динамично и атмосферното налягане постоянно се променя. Сутрин пече слънце, а вечер вали дъжд. Това няма как да не се отрази не само върху моето здраве, но и на повечето хора, които имат чувствително кръвно налягане. Предполагам, че с отминаването на тези аномалии положението ми ще се нормализира", каза още моделката.

Тя е известна като една от най-големите почитателки на шоколадите, бонбоните и всякакви сладки изкушения. Не на шега признава, че трудно може да се намери човек, който да може наведнъж да изяде повече сладкиши от нея.

"След проблемите с кръвното се появиха информации, че съм припаднала в дискотеката, в която работя, и клиентите с ужас се насъбрали да гледат какво се случва с мен. Радва ме фантазията на някои хора, но в действителност нямаше чак такива изпълнения. Благодарна съм на леля ми, че толкова бързо реагира и състоянието ми се нормализира", завърши Гентиана. Нейни приятели и познати пък й оказаха публична подкрепа, като почти всеки се упражни в даването на съвети, които плеймейтката приемаше с усмивка, и призна, че вече се чувства значително по-добре.

Реклама
Реклама
Реклама