Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4177457 www.bgdnes.bg

Деян Неделчев-Икебаната: "Карбовски е парвеню"

КОЙ Е ТОЙ:

Деян Неделчев е роден на 16 януари в семейството на асансьорен техник и детска учителка в Русе. Първата му голяма награда е за песента "С огън ме дари", последвана от престижните отличия от "Златният Орфей" от 1993 г. и 1994 г., а през 1995 г. печели награди от конкурси в Казахстан и Кайро.

През 1997 г. заминава за Йоханесбург, Южна Африка. В края на 2002 г. Деян и групата му печелят конкурс за шоу на Bee Gees и заминават за Канарските острови. След като се връща оттам, идва успехът на "От икебана дървесата ги боли". Парчето става хит девет години след като е записано. Записва и дует с Гъмзата, след което участва и в тв риалитито "Къртицата".

Реклама

Галена ЧАРИЙСКА

- Господин Неделчев, разбрахте ли, че TV 7, телевизията, която излъчва и вашето шоу, обяви несъстоятелност преди дни?


- Да, вчера чух, че има някакъв фалит. Доколкото разбрах, дори и студиото, в което снимахме, вече го няма. Не знам какво да кажа, нищо не зависи от мен. Аз съм един прост работник. Каквото ми кажат - това правя.

- Притеснявате ли се, че може да останете без работа?


- Ако няма предаване, няма да имам и работа. Това е положението. Най-вероятно продуцентът Ники Николов ще се свърже с друга телевизия и ще продаде шоуто - или на Нова телевизия, или на Би Ти Ви. Не виждам друг начин. Какво друго може да стане?! Николов трябва добре да си свърши работата, той е продуцентът и е такъв тип човек, който няма да си остави магарето в калта. Така мисля аз.

- Някой от ръководството на предаването ли ви уведоми за събитията в TV 7?


- Разбрах от приятели, пишем си в социалните мрежи. Тръгнал е и някакъв слух, че TV 7 ще става държавна телевизия. Жалко ще е, ако стане така, защото държавната телевизия е супер безинтересна и в нея цари шуробаджанащина. Няма да има конкуренция и ще стане скучно.

- Къде сте в момента?

- В момента съм точно на плажа, отивам да си пека задника.

Реклама

- На Канарските острови ли сте?


- Е, къде да съм?!

- Може да сте на Карибите примерно?


- Никога не съм бил на Карибите, това няма нищо общо с Канарските острови.

- Сам ли сте там?


- Почивам си сам, да. Тук имам много приятели, познати и колеги, виждам се с тях, говорим си, но иначе на плажа съм си сам. Почивам и релаксирам!


- Работите ли нещо там?


- Какво да работя, дошъл съм да си почивам и да се пека!

- Преди години там сте правили "Би Джийс шоу".


- Между "работил съм" и "работя" има огромна разлика. Това са две съвсем различни неща. Ако кажа, веднага мога да започна работа тук. Пак ще правя шоу, дори още този сезон. Ако случайно остана без работа в България. Вече съм говорил с един импресарио, който също е българин и си направи фирма. Като начало мога да започна с него - приятел ми е и също артист. По принцип говорихме за другия сезон, но мога да започна още това лято.

- Кога мислите да се връщате в България?


- Края на август трябваше да се върна, защото септември започва предаването, но при това положение... Ако няма шоу, не мога да кажа кога. Трябваше да си идвам между 1-ви и 4-и, защото тогава щяхме да снимаме рекламите за втория сезон. Казаха ми да не си купувам все още билет за връщане, защото нищо не било сигурно. Нямам никаква идея! Ще се върна, може да е само временно, да видя кое накъде е, но ако няма предаване, най-вероятно ще идвам пак насам.

- Чували ли сте се с Башар Рахал? Той какво мисли да прави?


- Не сме се чували по телефона, само си пишем. Като пристигнах, си писахме във Вайбър. Аз му написах, че си пия кафето на океана с една моя колежка, а той ми отговори, че играе табла с Ники Николов. Тогава ми обясни, че е ходил в Америка веднага след като свърши първият сезон на "Следващият, моля". Моментално е заминал, но се е върнал пак в България. Жена му и децата му живеят от години в Щатите. Жена му Калина е много известна там, работи като изпълнителен продуцент за американска телевизионна компания от много дълго време. Башар замина за Щатите, но като го питах във Вайбър, беше казал, че се е върнал отново в България. Не знам по каква причина, сигурно по работа.

- Когато се чухте с Башар, беше ли станало ясно, че от TV 7 са обявили несъстоятелност?


- Не, аз това го разбрах онзи ден, както ви обясних, от една приятелка в България. Попитах дали са излъчили последния епизод на "Следващият, моля", понеже беше много смешен, а не го видях на сайта на телевизията. Тя каза, че са го пуснали и много се е смяла. Едва после започна да ми обяснява за ТВ 7 и цялата ситуация в България изобщо - за банките и прочее. Тотална какофония! Народът мизерства, политиците си правят каквото си искат. Бойко Борисов и той напоследък се прави на много интересен.

- С Николета Лозанова поддържате ли някакъв контакт? Знаеш ли какви са нейните планове?


- Ама защо ме питате мен за Николета, не мога да разбера?! Не си пия кафето с Николета Лозанова, нито с Азис, нито с който и да било от "Къртицата". Всеки си има собствен живот. Ние бяхме събрани за "Къртицата" и дотам.

- Нямахте ли някакви срещи и след края на риалитито?


- Не, нямам никакви срещи с Николета. За последно я видях на финала на "Къртицата".

- С Мартин Карбовски в какви отношения сте?


- Имахме доста търкания с него заради моето изказване след смъртта на Ана-Мария Тонкова. Беше поканил Тони Димитрова да говори глупости за мен. Не го понасям просто! За мен е абсолютен парвеню! Това е Карбовски!

- Верни ли са слуховете, че в TV 7 е взимал заплата от 140 000 лв.?


- Не знам, не мога да кажа. Всичко в тази държава е възможно. Това са много пари и не знам кой точно ще му ги даде. Той да не е някакъв гений?

- За професор Вучков знаете ли нещо? Той вече се измести в "Евроком".

- Той се мести като пръдлив от телевизия на телевизия. Като не е в една, в друга ще го вземат. Те и Иван и Андрей се местят насам-натам, но те поне са интересни. Ще ги вземат навсякъде. Чух, че ще се връщат в Би Ти Ви, но не знам със сигурност. Така ще стане и с нашето предаване, рейтингът ни е много голям и всяка телевизия ще има интерес да го купи.

Реклама
Реклама
Реклама