Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4179389 www.bgdnes.bg

Лили се страхува за живота си

Лили АНГЕЛОВА

Примата на родната естрада Лили Иванова реши да отмени концерта си в Лозенец, тъй като се страхува за живота си, научи "България Днес". 76-годишната изпълнителка на "Детелини" реши да не прави панаири на 19 юли и отмени концерта си.
Причината е, че певицата не може да плува, а плажът, на който е построена "Хасиенда бийч", е наполовина погълнат от морето след последните порои и наводнения. След като разбрала каква е обстановката, Лили категорично отказала да пее, тъй като според нея сцената била опасна, недостатъчно добре обезопасена. Организаторите на концерта са на същото мнение. Според тях безопасността на певицата е много по-важна от всичко останало.


"Опасно е концертът да се състои. От съображения за сигурност към Лили Иванова и публиката ще отменим проявата. Декорите към сцената от Националната опера и балет са тежки и е невъзможно да бъдат застопорени, ще ни трябват понтони, което е трудоемко и няма как да е готово до 19 юли", сподели пред "България Днес" продуцентът на изпълнителката Димитър Тодоранов.

Реклама


Собственикът на заведението обясни, че въпреки отложената проява заради наводнението той и екипът му ще продължат да работят с най-успялата БГ певица.
"Лили е професионалист, на когото всички се възхищаваме", обясни бизнесменът.
Само преди месец изпълнителката на "Ветрове" участва в благотворителното набиране на средства с лична сума от над 10 000 лв. за жертвите от потопа във Варна. Певицата е свързана с морската столица от години. Тя неведнъж е признавала, че това е един от любимите й градове. Изпълнителката, която е родена в близкия град Кубрат, има апартамент във Варна. Веднага щом видяла кадрите от трагедията в Аспарухово, Лили Иванова се е поинтересувала по какъв начин може да помогне.


"Тя не обича публично да казва какво е направила. И не за първи път прави подобно дарение. Просто няма нужда да го огласява и да ползва евтин пиар за сметка на трагедията на много хора" - коментират близки до примата.

Почитат Кольо Карамфилов

Гвоздей в летните партита в "Хасиенда бийч" на 20 юли ще бъде вечерта в памет на покойния художник Кольо Карамфилов. Вечерта ще премине под акомпанимента на любимата му група "Остава". "Вероятно и Лили Иванова ще ни погостува, нищо че няма да пее. Тя също ни харесва като изпълнители", обясниха музикантите от групата.
Иначе на 17 юли в Лозенец ще се открие първото издание на музикалния фестивал Summer In Pixels 2014. Фестът ще стартира с концерт на „Мастило“. За 18 юли е предвиден специален трибют на британската банда Sade.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама