Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4190419 www.bgdnes.bg

Стоянка Мутафова: Още плача за Нейчо!

Не ме е страх от смъртта, казва актрисата

Лили АНГЕЛОВА

"Още плача за Нейчо! Сънувам го през няколко дни и не мога да прежаля загубата. Мине се - не мине и все ми е пред очите. Все си мисля, че ако бях с него, нямаше да умре. Но така или иначе мен не ме е страх от смъртта." Това сподели 92-годишната Стоянка Мутафова вчера, когато се навършиха 90 години от рождението на голямата й любов - актьора и режисьор Нейчо Попов. Актрисата в момента снима продължение на сезона на "Столичани в повече". Докато тя се топеше на жаркото слънце, дъщеря й Муки беше още по-тъжна:


"Мен Нейчо ме отгледа. Викаше ми Мукша. Толкова ме обичаше. Той първи повярва в мен, че мога да бъда актриса. Жалко, че истинският ми баща Леонид Грубешлиев не позволи да ме осинови Нейчо", изхлипа 63-годишната Муки.

Реклама


Тя сподели още, че след смъртта на големия ни актьор майка й е заключила сърцето си и не позволила никой друг мъж да се доближи до нея. "Три месеца мама не каза и дума. Точно тогава завършвах ВИТИЗ и едва си взех изпитите. Отида в института - притеснения, върна се вкъщи - гледам нейното страдание..." В същия този момент се появил Георги Парцалев. Един ден дошъл при двете жени вкъщи и казал: "Трябва да се вземете в ръце. Почвайте да работите, че да излезете от тази депресия, какво е това?", спомня си Муки. И комикът на народа започнал големите турнета със Стоянка. За капак взимали и Георги Калоянчев. "Тогава мама някак си се събуди. Вкопчихме се една в друга и постоянно бяхме заедно. И тя, и аз живеем една за друга, това е", казва Муки.


С домашна лимонада борят жегите

Мария Грубешлиева и Стоянка Мутафова имали тайна домашна рецепта за лимонада. "Само тя ни понася с майка ми. И си я пийваме заедно на вилата в Драгалевци", споделя Муки. Самата тя за нейните 63 години никога не е страдала от високо кръвно. "Най-много се доверяваме на д-р Димитров, той е нашето спасение, джипито ни. Той е в постоянна връзка с майка ми, когато тя е на снимки както сега в горещината", обяснява дъщерята на Стоянка Мутафова.


Трети съпруг на Стояна

Нейчо Попов е режисьор и актьор. Завършва актьорско майсторство при професор Кръстьо Мирски през 1953 година, след което специализира режисура в ГДР от 1963 до 1965 г. Той бе един от създателите на Държавния сатиричен театър и остава в него от 1957 година до смъртта си. Играе в театъра, снима се в киното и телевизията. Неговата доведена дъщеря е Мария Грубешлиева, която издава сборник със спомени за него озаглавен "Клоун на Бога, изпратен на земята". Той е третият съпруг на Стоянка Мутафова. Умира само на 49 години.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама