Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4190437 www.bgdnes.bg

Фолкпевецът Милко Калайджиев: Сушата ми изгори бостана

Иво АНГЕЛОВ

"Заради сушата тази година реколтата ми от дини не е много добра. Дините са по-малки, но след 10-15 дни вече ще започна да бера тези, които са узрели." Това заяви пред "България Днес" фолкпевецът Милко Калайджиев, който от няколко години стопанисва бостан в Свиленградско.

"Нямаше много дъждове тази години и това се отрази на продукцията. Наложи се да пуснем капково напояване, за да има повече влага за дините и пъпешите. Поставил съм сонда в земята, с която осигурявам напояването. Наскоро пръскахме и срещу вредители. Изисква грижи гледането на бостана, но го правя с удоволствие. Много хубаво съм си го направил мястото. Чувал съм да казват за мен: "Що не си гледа пеенето, ами се занимава с бостани? Пеенето ми е кефът. А това, другото - работа", сподели още изпълнителят на "За да те забравя".

Реклама

Калайджиев обясни, че дините вече са пазарени от видински бизнесмен, който дошъл и капарирал произведените от бостана плодове. Той се оплака, че прекупвачи вземат дините по 8 стотинки, а ги продават по 50-60 стотинки за килограм. Бостанът на Милко не е много голям - около 3 дка, но се слави с вкусните плодове, чиято слава се е разнесла из цяла България.

Фолкпевецът категорично отрича появилата се в публичното пространство информация, че градушка е съсипала реколтата му. Според лъжливата информация Милко бил в шок, когато видял плачевното състояние, в което е бостанът му след бурята.

"Не се спряха да измислят глупости по мой адрес. Преди време писаха, че рибата ми в язовира била измряла, а сега, че дините и пъпешите ми били съсипани от времето. Пълни глупости са това! В Свиленград градушки не падат, поне като ще лъжат, да си проверяват информацията. Най-тъжното е, че хората вярват на подобни глупости. Нямам никакви проблеми с бостана. Плодовете си растат и съвсем скоро ще започна да бера и мисля, че ще бъдат много вкусни", добави мустак щ1 на републиката.

Една от най-мащабните измислици по негов адрес се появи през август миналата година, когато беше написано, че пожари са опустошили горски масиви, собственост на Калайджиев. Нанесените щети уж били за колосалната сума от 200 000 лева. Това обаче се оказа поредната съмнителна информация.

Милко развенча и още един слух, който циркулира в публичното пространство - отворил е сергия на морето и там ще си продава дините.

"Това е поредната глупост! Как си ме представяте да сложа една престилка и да започна да продавам дини на морето. Няма такова нещо. Всеки може да го провери това, но се чудя на измишльотините на някои хора", обясни фолкпевецът. Той разказа, че слухът плъзнал, когато предприемчив продавач на морето сложил надпис "Дините на Милко Калайджиев" на сергията си, но той категорично отрече, че ще става подобен тип търговец.

Реклама

Калайджиев е силно разочарован, че добрите му начинания успяват да бъдат бързо опорочени от злобни хора. Наскоро той засне видео, в което публично защити Първа инвестиционна банка и призова хората да запазят спокойствие около банковата истерия. "Някой или не ме е разбрал правилно, или е искал да напише нещо злобно и така се появи, че съм милионер и само лицемерно съм успокоявал хората. Ами може ли такова нещо - защо някои хора са толкова злобни?!", възнегодува хитовият изпълнител.

 

 

Няма да се пенсионирам

62-годишният Милко призна, че няма намерение още да се пенсионира и смята да пее поне още двадесетина години. Той сподели, че чувства сили да продължи кариерата си и да изпее още много хубави и харесвани песни. "Непрекъснато се обаждат непознати хора, искат ми пари - по 2-3-4 хиляди лева, но им отговарям, че имам синове и не мога да давам наляво и надясно", разкри певецът.

Сред любимите занимания на изпълнителя освен пеенето е и отглеждането на кончета. Двете понита Мишо и Нонка се радват на особени грижи в двора на къщата на певеца в свиленградското село Мезек. В грижите за животните активно се включват роднини и приятели на Милко, тъй като той в момента е сред най-актуалните изпълнители в бранша и заради професионалните му ангажименти не му остава много свободно време. Всяка свободна минутка той обаче използва, за да нагледа бостана, язовира или двете кончета. А на злобните слухове се дразни за малко и после спира да им обръща внимание.

Реклама
Реклама
Реклама