Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4203522 www.bgdnes.bg

Данчето приюти Борис Годжунов

Лили АНГЕЛОВА

"Слънчевото" дете на българската естрада, големият Борис Годжунов, дойде в Царево по лична покана на певицата Йорданка Христова, научи "България Днес". "Вярно е, че изкарахме десет дни на морето с Борето в Царево, където имам къща", сподели популярната ни певица. Заедно с Годжунов и общи приятели двамата отбелязали и двете години от кончината на приятеля си Боян Иванов.


Триото БББ - Борис Годжунов, Боян Иванов и Борислав Грънчаров, направи едни от най-запомнящите си изпълнения през 80-те.

Реклама


Само преди месец българският Том Джоунс - Борис Годжунов, сподели пред "България Днес", че с пенсията си от 200 лева няма как да посети морето, та дори и за няколко дни. "Не си спомням откога не съм бил в по-тежко положение", каза тогава Годжунов. "Данчето Христова е една от малкото, която помага на колеги. Именно с нейна помощ и на Драго Драганов преди години се събраха пари за концерт по случай 70-годишнината на Годжунов. Тя се грижи за всички от по-старото поколение. Голямо сърце има тази Йорданка", хвалят певицата колегите. Популярният ни от близкото минало изпълнител Борис Годжунов живее с инвалидна пенсия от 200 лв. Има 30 години на естрадния подиум и само 6 г. трудов стаж. Това според държавата заслужава. А с парите дори трудно си купувал лекарствата за сърце. "Всичко е толкова скъпо. Все пак може да нямам пари, но хора се сещат за мен, приятели все още имам", радва се изпълнителят на "Надежда".


Голямата радост в момента за изпълнителя е по-малкият му син Кристиян, който почна да учи в театралната академия "Любен Гройс". "Той си помага сам, като работи. Но и аз, и майка му Елжбетя няма как да му помогнем. Тя също е зле със здравето", сподели Годжунов.


По-големият му син от първия брак – Александър, от години живее в Англия и също не можел да му помогне. "И на него му е трудно. Не мога да го товаря и с моите проблеми", пести момчето си Годжунов.

Тежка сърдечна операция


Естрадният ни ас и до днес трудно се възстановява от тежката сърдечна операция, при която му поставят изкуствена клапа след преживян инфаркт. Оттогава казва, че не се страхува от смъртта. Освен това певецът страда и от отключен диабет след катастрофата през декември 1971 г. Тогава той е сред малцината оцелели в самолетната катастрофа български артисти, които трябвало да излетят за турне в Алжир. "Тази катастрофа е преломен момент в кариерата ми. Стана едно пречупване. Загубих и най-добрия си приятел - аранжора Николай Арабаджиев. Оттогава все вървя надолу, извън строя съм", с тъга споделя именитият ни изпълнител.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама