Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4203536 www.bgdnes.bg

Гери Дончева, модел, певица и бизнес дама: Спя по 4 часа, бачкам по 20

КОЯ Е ТЯ

Гери Дончева е родена на 30 април 1985 г. в Плевен. От 2000 г. се занимава професионално с мода. Снимала е за десетки списания и в редица рекламни клипове в България и чужбина. Участвала е в някои второстепенни роли в театъра, в киното и в тв шоута.
Завършила е балетната школа в родния си град, след това се мести в столицата да следва "Икономика на туризма" в УНСС, където грабва титлата "Мис УНСС". През 2005 г. става шампион по плуване на УНСС.
Тази година песента й "Как го правиш" с Ники Манолов няколко седмици не слезе от първите класации на БНР. Миналата седмица Гери Дончева събра в курорта Св. Влас приятели и бизнесмени на премиерата на първата си детска книжка "Истории от Свети Влас".

Венелина ИВАНОВА

- Здравей, Гери. Защо реши да разказваш приказки в стихчета?

- Запалих се да пиша приказки покрай работата ми с децата, която пък ми се случи покрай втората ми магистратура "Начална педагогика" в Софийския университет. Увличайки се по децата и по работата с тях, се реших да направя детски книжки, които да са забавни и едновременно поучителни.

Реклама


- А защо се спря на рими?
- Това са приказки в стихотворна форма. Римушките лесно се запомнят и децата се забавляват с тях. Когато едно дете се забавлява, тогава то научава най-много и съвсем неусетно добива знания.


- От малка ли твориш рими?
- Да, от съвсем малка, но тогава си мислех, че всеки го може това. Едва по-късно осъзнах, че римуването е талант. Хубаво е децата от малки да знаят какви богатства има България.


- За какво се разказва в книжката?
- В рими съм разказала за много забележителности на страната ни и децата запомнят всичко с интерес. Аз самата много се впечатлих от идеята за екопътеката в Свети Влас, по която може да се срещнат какви ли не диви животни, Амфитеатъра, който безспорно е едно съвременно чудо, а морето винаги ме е вдъхновявало и затова реших да напиша книжка именно за Свети Влас!


- Импровизирай нещо в рими, можеш ли?
- Ами да, ето: Децата четяха в захлас истории от Свети Влас.


- Готвиш ли втора книжка за деца?
- Да, при това тя вече е почти готова.


- Какво ще включва новото томче?
- Приказни истории за деца, но тя е по-голям проект, защото към нея ще има и детска песен с анимации във видеоклипа към нея. И други изненади, за които обаче ще си мълча.

Реклама


- Визираш идеята ти да направиш и аудиокнига за незрящи деца ли?
- Да, но не само това, ще има и други изненади.


- В музикален аспект освен новата детска песничка какво друго подготвяш?
- Нова песен е написана специално за мен от музикалния продуцент Магга, който се вдъхновил от таланта ми да рапирам и решил да ми подготви песен.


- Рапирането е мъжка територия, кой откри таланта ти?
- Стана съвсем случайно през 2010 г. по време на едно парти, организирано от мен. Румънеца и Енчев ме чуха как рапирам на едно тяхно парче и бяха очаровани. Настояха на следващия ден да отида в студиото им и да направим проби.


- Песента ти с Ники Манолов "Как го правиш" не слезе от челната позиция на БНР със седмици. Какви амбиции имаш в музиката?
- Нямам амбиции в музиката, правя песни, защото хората ги харесват и на мен ми доставя удоволствие. Докато е така, ще правя музика.


- А моделството заряза ли го?
- Не, не съм. През есента ще участвам в ревюта на някои от най-известните дизайнери, но аз внимателно подбирам къде да участвам. И това ми доставя удоволствие.


- Поддържаш форма, като сваляш кила с уроци по солфеж. Кой музикален педагог те топи така?
- (Бел. ред. - смее се.) Тя се казва Вера Розова и е една много готина дама, при това се справя отлично с мен, защото аз съм много остър камък и с всеки път ставам все по-добра, за което съм й много благодарна.


- Как ти влияят откровените лъжи в жълтата преса по твой адрес?
- Не им обръщам внимание. Вече 10 години се пише за мен какво ли не и се научих въобще да не им давам ухо. Нямам и време дори да ги чета. Истината е, че аз се чувствам добре и съм щастлива.


- А майка ти и сестра ти как понасят измислиците по твой адрес?
- Ами аз съм им казала и на двете, че няма смисъл да се впечатляват, предупредила съм ги и ако нещо ги вълнува или тревожи и ако случайно чуят или прочетат нещо кофти за мен, винаги да ме питат директно. Но това е другата страна на славата.


- В публичното пространство дълги години ти беше известна като нежната половинка на гръцкия бизнесмен Костас Костакос, с когото наскоро се раздели...
- Или пък може би по-скоро той стана известен в публичното пространство като половинката на Гери Дончева.


- Запазихте ли приятелски отношения след раздялата?
- Не коментирам личния си живот.


- Има ли мъж в живота ти?
- Не коментирам личния си живот. Истината е, че съм щастлива жена.


- Наскоро с бурно парти ти отпразнува 5-ия рожден ден на хотела ти в Слънчев бряг. Мода, музика, следване, римуване, хотелиерски бизнес, как съчетаваш толкова много неща?
- С рецептата, че правя всичко, което ми доставя удоволствие. И щом има желание и удоволствие, винаги се намира начин и време. А когато няма желание, човек винаги си намира оправдания.


- Лесно ли се менажира хотел в криза?
- Не, никак дори, въобще не ни е лесно, трябват страст, желание и разбиране на бизнеса.


- Предполагам, първото ти образование "Икономика на туризма" си оказва в помощ за бизнеса?
- Да, но образованието не е всичко, без майка ми и сестра ми със сигурност щеше да е още по-трудно. В момента, докато си говорим, съм на пазар в един склад и постоянно подписвам разни документи. Затова и гласът ми звучи така омърлушен.


- По-скоро уморено звучиш.
- Да, така е, недоспиването уморява.


- Позволяваш ли си от време на време отпуск?
- О, да. Малко преди да започне сезонът на морето, си подарих едно 20-дневно пътуване през цяла Европа и стигнах чак до Африка.


- Къде беше в Африка?
- В Мароко, Казабланка.


- С какво най-много те впечатли Казабланка?
- Ами с това, че този път, понеже ми беше за втори път в Казабланка, успях да си почина, а не постоянно да бързам да разглеждам забележителностите. Прекарах времето си в лежерни разходки.


- Как гледаш на 5-месечния ти престой в Слънчев бряг - като на почивка или като на служебна командировка?
- Каква почивка? Истината е, че бачкам по 20 часа на денонощие и спя по четири. Кризата налага да се съкращава персонал и аз съм натоварена и изпълнявам много повече функции от обикновеното.


- Как се виждаш след 10 години?
- Не обичам да проектирам бъдещето, защото не искам ментално да се ограничавам. Защото подобни проекти за след 10 години са някаква форма на ограничение, при това съзнателно поставяне на бариери за това какво да ти се случи, а истината е, че никой не знае след 10 години какъв ще му е животът.


- Следиш ли политическия живот в страната?
- Бегло, слабо, почти умишлено избягвам политическия живот, защото допълнително ме натоварва, а аз имам достатъчно тежести покрай моя бизнес и начинанията ми и гледам да не се натоварвам излишно.

Реклама
Реклама
Реклама