Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4209686 www.bgdnes.bg

Йосиф Сърчаджиев: Зле ми е, но пийвам всяка вечер

Лили АНГЕЛОВА

"Стабилизираха ме, бях в болница, да. Почувствах се зле, но сега всичко ми е наред." Така изясни здравословното си състояние големият ни актьор Йосиф Сърчаджиев за "България Днес" вчера следобед. Запознати със здравословното му състояние твърдят, че кръвното на актьора постоянно варирало и ако не внимава, ще продължи да е чест гост на софийската ВМА. "Проблемът при него е, че всяка вечер пие по 100-150 грама твърд алкохол. При здрав човек това не е от голямо значение, но за човек, преживял инсулт, почти не трябва да употребява спиртни напитки", споделят доктори, които следят състоянието на именития си пациент от 2004 г. "Ами така е, прави са докторите да ми забраняват. Но аз като пийвам по чашка всяка вечер, прехвърлям стреса, който изживявам през деня. Много неща не помня, припомням си различни хора, събития и др. Ето, върнах се в театъра. И това за мен е нов стрес. А и само когато имам представления, стоя тук в София. Столицата отдавна не е моят град. Всяка свободна минута гледам да се прибирам в Кичево в къщичката ни", каза Йосиф само преди месец пред "България Днес".


И наистина. Вчера, веднага след като състоянието на актьора било стабилизирано отново, той пак се върнал в любимото селце, където единствено намира спокойствие в прегръдките на любимата жена - сценаристката Райна Томова.
В момента популярният ни актьор очаква с нетърпение през август в селото да му погостува петгодишният внук - Йосиф (от дъщеря му Ана). "Той най-много ме забавлява. И непрекъснато му показвам разни маймунджилъци - как да играе на гоненица, как най-лесно да изяде три шоколадови бонбона наведнъж и какво ли още не... Абе уча го да бъде мъж, макар и от малък", разкри вече поуспокоен след стабилизиране на състоянието си големият ни актьор Йосиф Сърчаджиев.


Дясната ми половина е студена


"Знаете ли, дясната половина на тялото ми продължава да е студена и се движа трудно, но усещам хората по миризмата. Не им помня имената", сподели актьорът с "България Днес". Йосиф е категоричен, че животът ни винаги е бил връзката между сълзата и смеха и вече предпочита да я отразява като режисьор. "Чакам с нетърпение септември, за да почне сезонът. Това ме крепи. Винаги съм харесвал драмата пред комедията. Затова поставих пиесата "Прелестите на изневярата" в Сатирата. И съм доволен, че хората харесват постановката", сподели още Сърчаджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама