Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4262881 www.bgdnes.bg

Георги Мамалев, актьор: Станах олигарх

КОЙ Е ТОЙ

Георги Мамалев е роден на 5 август 1952 г. в село Мамарчево, Ямболско. Сред незабравимите роли на актьора са Гошо от „Оркестър без име“, принц Алфонсо от „13-ата годеница на принца“, Стефан Стамболов в „Записки по българските въстания“ и капитан Мортимър от „Последни желания“. Снима се общо в 25 български кинопродукции. Мамалев е един от участниците в популярния проект „НЛО“ заедно с Павел Поппандов и Велко Кънев.

Венелина ИВАНОВА

- Здравейте, г-н Мамалев! На 5 август навършихте 62 години. Как посрещнахте празника си?
- Посрещнах рождения си ден във Варна. Отпразнувах го в тесен приятелски кръг. В морската столица имахме представление в театралния фестивал "Световен форум на изкуствата към звездите".

Реклама

- Съпругата ви Ели беше ли с вас във Варна?
- Разбира се, къде без Ели! А след това я отведох за 10 дни на почивка в Созопол. Даже там се засякохме с малкия ни син Мартин. Но сега вече съм в столицата, прибрах се.

- Заради спектакли ли?
- Да, защото на 1 и на 2 септември играя моноспектакъла ми в Пловдив и в Русе, а на 5 септември съм на „Аполония“.

- Лятото май ви е минало повече в работа?
- Така е. Наскоро приключих и снимките на един френски филм - "Изгубени в света". Изцяло френска продукция, която обаче вероятно няма да бъде показвана у нас, защото, за да се види, някой трябва да я купи и да я излъчи.

- Каква роля ви повериха французите?
- Сюжетът е много интересен, а аз влязох в образа на украински олигарх, който обаче е по-различен от стереотипа, който ние, българите, имаме за олигарсите (бел. ред. - смее се). С една дума станах и олигарх!

- В началото на годината оженихте големия си син Александър...
- И в края на юни станах дядо на момиченце и съм много щастлив!

- Как се казва внучката ви?
- Катрин. Много хубаво име, нали?

Реклама

- Какъв дядо сте вие?
- Ами даже снощи Тати, Кети, Кат или кой знае как ще й казваме на галено, като поотрасне, та снощи ни беше на гости и какво да ви кажа... Като я видя, разбира се, бърборя й разни неща и ако детето съзнателно вижда какво се случва с възрастните около него, направо да си кажа, ще се ужаси. Даже ние двамата имаме едни такива снимки, аз се правя на интересен пред нея, разтапям се, говоря й, а тя върти в недоумление очичките си! Пея й и разни песнички. И живот и здраве, още малко да порасне и ще си я водя на представления с мен.

- Баща й Александър завърши в САЩ бизнес администрация и мениджмънт, нали?
- Да, сега работи като офис управител в една софтуерна фирма.

- Съпругата ви е адвокат, малкият ви син Мартин също завърши право...
- Да, влезе с гръм и трясък в Софийския университет, като изкара 5,75 по история и 5,25 по литература. Марти е много упорит, работоспособен. Даже една година не беше в България. Отиде да специализира "Европейско право" в Маастрихт. Наскоро си взе и изпитите за столичен адвокат и започна работа в една софийска кантора.

- Как се чувства артист, при това комедиен, в семейство с хора със сериозни професии като вашето?
- Много добре, трябва да ви кажа. Не изпитвам никаква самота, защото всички членове на семейството ми са много артистични, пеят, танцуват, веселят се и имат страхотно чувство за хумор. Вкъщи е много весело, всички са усмихнати. Еми аз, Ели и Марти сме три Лъва, а Сашо е Дева. Интересно е у дома. А най-важното, че и съпругата ми, и синовете ми изпитват и показват голямо уважение както към мен, така и към професията ми.

- Гледат ли ви?
- Да, и по-важното е, че никога не ми спестяват истината. Синовете ми редовно, когато харесат нещо, канят и приятелите си в залата, поддържат ме и следят моите успехи.

- Колко години брак имате с Ели?
- 33 години станаха, оженихме се през 1981 г. Много време е минало, но сме заедно и до днес. Дай Боже, и синовете ми да имат добри и щастливи семейства. Защото винаги първо всичко започва с любов, после идва ред на разбирателството, после се появяват децата, за да сплотят семейството, разбира се, минава се и през трудности, както материални, така и битови. И с Ели минахме през тях, едно време нямахме апартамент, а и нямаше апартаменти за купуване, както е сега, но важното е, че никога не загубихме уважението един към друг и към нещата, които правим извън и вътре в семейството. Знаете ли какво ни каза покойната вече Леда Тасева след сватбата? Пожела ни нещо много мъдро: важното е, каквото и да ви предстои заедно, никога да не преставате да гледате в една и съща посока! Това правим и до днес.

- На своя глава ли решихте да се явите на кастинг за предстоящия "Х фактор" в НДК?
- Да (бел. ред. - смее се). По това време аз бях на снимки пак в НДК за френския филм и както бях облечен в костюм, изведнъж изскочих на сцената, развеселих журито, поразсмях ги за моето и за тяхното добро настроение, защото какво е животът без смях, и после си се върнах отново за снимките на филма.

- Очаквате ли животът да се промени след изборите на 5 октомври?
- Да.

- В каква посока?
- Трябва да стане по-добър, защото тази изминала година беше ужасна. Ще видите, ще заживеем по-добре! Обещавам ви!

Реклама
Реклама
Реклама