Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4267030 www.bgdnes.bg

Фамилията на Адама се разцепи

Лили АНГЕЛОВА

Трите съпруги - Мария Колева, Адриана Палюшева и Йорданка Колева, децата, внучката и братът Петьо Колев отбелязаха отделно 75-ата годишнина на покойния велик актьор Тодор Колев, която бе във вторник по обяд, научи "България Днес".

"От години драмата между роднините я прави последната съпруга на Тошко - Мария. Заради нея той не се виждаше със страшно много от старите си приятели. Беше загърбил дори колегите си. Тази Мария не го допускаше до никой, дори не му казваше, когато някой важен за него човек го търсеше по телефона", изплака човек от многобройната рода на Господин Опасен чар пред "България Днес". Той обясни още, че дори когато не бил болен, трудно се стигало до Тодор Колев, защото Мария нарочно го отдръпнала от приятелите и компаниите му. "Казваше, че го използват, че никога не са му се радвали на успехите. Когато го канехме на рождени дни в театъра, той не идваше, защото тя не го пускаше", обясни драмата с последната съпруга на Адама колега на Колев, с когото са израсли от деца, но не пожела да напишем името му.

Реклама

Именно във вторник - на 26 август, когато Тодор Колев трябваше да навърши 75 г., поотделно до софийския му гроб запалиха свещи дъщеря му Албена Колева, нейната щерка и съпруг. Останалите близки на Тодор Колев вероятно са почели паметта му всеки поотделно. "Почетохме татко. Много ни липсва и силно го обичаме, но лично аз нямам нужда да споделям мъката си с всички хора. Преживяното с него си е само за мен", заяви талантливата наследничка на Адама - Албена Колева, която до последния фатален 15 февруари миналата година бе до баща си Тодор Колев. Само тя, семейството й и синът на актьора от предишния брак били допуснати от последната жена на Тодор Колев да са с него в последните му дни. Всички останали роднини и приятели уважили решението й да не го безпокоят от любов към Адама. Затова и никой не си позволявал да идва неканен в дома им.

Дори синът му Александър не си позволявал да притеснява баща си, споделят за драмата в родата на Колев колегите му. "Сашко сключи брак с Ани през май. Тя е дъщеря на доц. Веселин Тенев, известен хирург онколог. Наследил е музикалния талант на баща си. Пред цигулката е избрал ударните инструменти. Досега е свирил с различни банди в нощни клубове, в момента се опитва да събере нова група. Много обичаше да говори за музика с баща си, но и това избягваше в последните месеци, когато разбра за сериозността на болестта му", казаха още приятелите на Адама.

За събитието във вторник от Канада, където живее, пристигна и майката на Александър - Йорданка, втора съпруга на Тодор Колев. И тя отделно запалила свещ със спомен за екссъпруга си с дъщеря си Анриет, която пък е от брака й с белгийския търговец на оръжие Жозе Дени. Анриет дошла с майка си и с двамата си синове - Никола от брака й с Чочо Гюзелев (син на покойния Никола Гюзелев) и тригодишния Дими.

Дъщерята Албена Колева пък неотлъчно със свещ в ръка разказвала спомени за баща си, подкрепяна от съпруга си Венцислав Кулев и дъщеря си Теодора. Внучката на Адама е кръстена на дядо си, а сега е студентка в класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. "Дядо беше голям патриот. От него съм научила всичко по-важно за живота, винаги ще ми липсва и ще съм му благодарна", казва Теодора. 20-годишната красавица е изключително горда, че носи името на дядо си. "Отговорност е, защото той бе велик човек. Аз обаче ще дам всичко от себе си да не го посрамя", категорична е най-младата наследничка на големия Тодор Колев - Теодора Кулева.

Дъщерята Албена: Паметникът му прилича на касичка

"Не харесвам паметника му", това споделила щерката на Тодор Колев преди месец в медиите, когато се откри месингов паметник на баща й Тодор Колев в Шумен. Актрисата бе потресена от тоталния кич на скулптурата и категорично отказа да присъства на церемонията по откриването на монумента. "В началото се зарадвах, че съгражданите събираха лев по лев, за да оживее образът му, но направо онемях, щом разбрах, че монтирано към статуята копче активира хитовете му - сподели тогава Колева. - Това да не е играчка от детски хипермаркет или касичка", каза възмутено още тогава наследницата. Никой обаче така и не разбра защо все пак не бе направен конкурс за автор на паметника след толкова шумотевица около създаването му.
Скулптурата на Тодор Колев тежи половин тон и вече е монтирана в парка. Статуята бе поставена върху постамент, отлят от специален цимент с брокат, точно срещу казиното, откъдето е тръгнала и музикалната кариера на актьора.

Реклама
Реклама
Реклама