Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4269183 www.bgdnes.bg

Ще пазим Преслава от злото

Иво АНГЕЛОВ

"Ще пазим и ще защитаваме реномето на всяка певица на музикалната компания, както го направихме преди няколко дни с Преслава. Много рядко излизаме с подобни позиции, но този път бяха прекрачени много граници. Трябваше да защитим Преслава най-много заради нейните фенове".

Това заявиха пред "България Днес" от музикална компания "Пайнер" по повод пламенната защита на изпълнителката, която беше намесена в кръчмарски скандал.

Реклама

"Преди няколко дни в регионален бургаски сайт се появи публикация относно отменено участие на Преслава. На следващия ден публикацията бе преразказана в столичен всекидневник, а ден по-късно и столичен сайт се "развихри" по случая. Ако първите две публикации представят по-скоро търговски конфликт между две заведения със сходни имена, то третата публикация тенденциозно и злонамерено използва името на Преслава. Музикална компания "Пайнер" няма да остави без отговор опитите да се очернят името и професионалните качества на една от водещите певици на компанията", излязоха със съобщение от музикалната фирма.

Името на изпълнителката на "Моето слабо място" беше намесено, тъй като нейно участие на морето е било отменено. Собственик на заведение беше цитиран, че не иска певицата, тъй като не умее да забавлява гостите, скучна е на сцената и иска огромен хонорар (7000 лева) за двучасово участие. Впоследствие се оказа, че това не е точно така.

За да изясним каква е истината за този случай, се свързахме с господин Георги Найденов, който е реален собственик на "Каручкатъ" в Слънчев бряг, а не митичен руснак, както се посочва в първите публикации. Оказа се, че никой до този момент не е говорил лично с него и той не е правил изявления пред никакви медии. Всички "цитати" в третата публикация са пълна измислица на авторката. Георги Найденов посочва като единствена причина за отменените няколко участия лошото време и поредицата дъждовни дни, довели до по-слаба посещаемост. При отмяната на това участие в заведението му не е пял друг изпълнител, още повече от друга музикална компания", добавиха от "Пайнер".

От там припомниха за няколко безпрецедентни атаки срещу фирмата, когато отново се е налагало да реагират с публични позиции. През 2009 г. Сашка Васева изпрати писмо до тогавашния премиер Бойко Борисов, в което изразява възмущението си от подбора на лица от шоубизнеса, на които НАП прави ревизия. "Ако Азис е платил 1 000 000 лв. за 1 г., колко трябва да платят 100 певици от "Пайнер" със същата доходност, средно от 5000 до 8000 лв. на участие. Как така повечето от певиците на компанията са на твърда заплата от 300 лв., а се возят в коли от по 300 000 лв.", написа Дупнишката Мадона.

На няколко пъти Рени обвинява "Пайнер", че са я принуждавали да проституира и затова се е принудила да напусне. "Митко Пайнера кара певиците в моето положение да носят пари в тази фирма. За мен това е подтикване към проституция. Значи певицата е длъжна да си намери спонсор, който да я финансира. С мене Митко Пайнера се държеше различно. Имаше респект", заяви Рени и разкри, че във фирмата е имало списък с ВИП персони, обслужвани от певиците. Рени обаче подчерта, че на нея този списък не й е показван.

"Винаги е имало атаки и е твърде вероятно да продължат. Някои хора си получават своите 5 минути слава, като атакуват една сила като "Пайнер". Не виждаме смисъл да съдим медии, които си измислят истории, защото българското законодателство не разглежда тези писания като уронване на престижа. Случаят с Преслава е приключен. Името Преслава вече 10 години е гаранция за качество и най-висок професионализъм, което се знае прекрасно от всички и за което говори обичта на десетките хиляди почитатели на нейния талант", завършиха от димитровградската музикална компания.
"България Днес" потърси Преслава, за да коментира ситуацията, но тя не отговаряше на мобилния си телефон.

Преслава беше защитена от продуцентската си компания

Реклама
Реклама
Реклама