Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4331977 www.bgdnes.bg

Сенки от миналото ДЕБНАТ Жени Калканджиева

"Тя си има богат любовник, който ме заплаши какво да говоря в къщата."

Тези думи на съпруга на Жени Калканджиева предизвикаха лавина от коментари.

Повече от половин година шестата по красота в света дава интервюта, в които разказва колко е измамена от съпруга си Стефан Манов. Той й изневери с манекенката Зорница Линдарева, а Жени твърди, че се опитват да закрепят брака си отново. Пиянският скандал между съпрузите хвърля нова светлина в отношенията им.

Реклама

"Все аз съм виновен, Тачо изневерил, а тя? Толкова гнусни неща има за нея, че не знам как да ги разкажа на детето", унижи още повече съпругата си Тачо. Откакто се задоми с младока Стефан Манов, Жени изгради образа си на примерна майка и съпруга. Скандалите от миналото й останаха забравени, но шефката на "Визаж" не винаги е имала безупречна репутация. Сега сенките от миналото й отново се завръщат.

Жени Калканджиева попада във висшите кръгове много преди да стане Мис България. Тя става манекенка на агенция „Хай левъл“, собственост на легендарния български модел от соцепохата Пепи Генадиев, и така нашумява в обществото. Именно в тази среда се запознава с покойния висаджия Георги Илиев. Двамата се срещат покрай нейна колежка. По това време двете хубавелки преминават заедно курсове за манекенки в гореспоменатата модна агенция. Междувременно Евгения и колежката й работят като сервитьорки в едно от най-известните по това време столични заведения - ресторант "Петела", където се среща за първи път с висаджията. Докато вечеря с Румен Нарциса, Георги кани двете келнерки да се присъединят към тях. Тогава пламва и любовта между двамата. Всъщност Калканджиева е била секретарка на по-големия брат на Жоро - Васил Илиев.

Скандалната красавица много бързо набира популярност в подземния свят. Тя е известна и с близостта си с един от лидерите на бившата силова групировка СИК Красимир Маринов - Големия Маргин. Твърди се, че модна агенция "Визаж" е създадена именно от сикаджиите в средата на 90-те години като подарък за Жени. Една от причините Големия Маргин да държи толкова на нея е, че е успял да я спечели в конкуренция с висаджията Жоро Илиев. Когато "Визаж" се появява през 1994 г., съдружник на Жени е Вили Зафирова. Всъщност табелата "ВиЗаЖ" са съкращения от имената на двете дами.

Мис България - 6-а на „Мис Свят“, тази новина шашва България през есента на 1995 г. И когато Жени пристига след конкурса на летището, всички отбелязват в групата на посрещачите един много важен човек - бизнесменът Красимир Маринов. Това раздухва още повече слуховете около двамата.

1995-а се оказва златна година за нашето момиче. Тя и Вили Зафирова правят фурор още с първото организирано от агенцията ревю - световноизвестната немска къща „Ескада“ стъпва в България. Това е първото шоу на европейско ниво в София. В балната зала на Японския хотел се събира целият български елит. В края на същата година Жени прави това, за което винаги е мечтала - дефилира за Ферре на неговото първо ревю в България, където самият маестро лично присъства и ръкопляска от първия ред. На следващия ден за нея пише дори най-престижният италиански вестник "Корриере делла Сера". И 1996 г. носи на "Визаж" много успехи. Единственото, което помрачава усмивките на двете съдружнички, е поредният скандал, в който се замесва Жени. Тя слага край на кариерата на покойния вътрешен министър в Жан-Виденовото правителство Любомир Начев, след като журналистка го заснема по време на модно шоу на масата на Калканджиева часове след като са убити трима полицаи в столичния квартал "Люлин". След чутовния скандал в края на същата година Жени се появява в прочулия се по-късно ресторант "Олимп" на дарителско парти за идващото на власт СДС на Иван Костов.

Реклама

Следващата година носи още мъка за миската. Тя е нападната пред офиса на агенцията и е прободена с нож в корема. След като е откарана в болница, лекарите премахват далака й, за да оцелее. Имената на Маргините отново се свързват с миската. Появяват се слуховете, че те са замесени в нападението над нея, но тя категорично отрича този факт, като заявява, че е жертва на наркомани.

Лошите години сякаш свършват и през 1998 г. Калканджиева прави големия си триумф, след като взима лиценза за „Мис Свят“. Изданията на „Мис България“ във вариетето на Слънчев бряг през 1998 г. и 1999 г. се провеждат при голям интерес и налагат името на "Визаж" като терминатор в модния бранш. През 2000г. миската има правата не само за „Мис Свят“, но и за „Мис Вселена“ - най-комерсиалния конкурс, поддържан от милиардера Доналд Тръмп. Лично Ахмед Доган е специален гост на събитието в НДК. Но Калканджиева няма как да се задържи на върха на славата без нов скандал около себе си. Този път вместо нападение над нея тя получава нападение над агенцията си. През нощта през 2003 г. бомба избухва пред кафене на "Визаж". След взрива за пореден път става ясно, че красавицата е много близка с Големия Маргин. Относно връзката си с братята тя заявява: "И двамата Маргини са ми добри приятели. Аз обичам принципни и достойни хора, а те са точно такива."

Сътрудничеството им блести с това, че момичетата от "Визаж" са участвали във всички рекламни материали на СИК, а Маргините са спонсорирали няколко от ревютата на агенцията. По-късно точно сестрата на Маргините Марияна Маринова става съдружничка на Жени.
Скандалите около нея обаче не спират.
Известната модна агенция и името на шестата по красота в света се замесват в сериозен своднически скандал в модния бизнес. След акция на ГДБОП е арестуван Росен Чолов по обвинение за склоняване на млади момичета към проституция. Чолов е бивш букер на „Визаж“, а съпругата му, манекенката Ирена Милянкова, е една от най-добрите приятелки на Жени. Кризата в брака й с Тачо са последните неприятности, които застигат миската.

Всъщност Жени и Тачо разкриват връзката си за първи път, след като братя Маргини влизат в ареста по обвинение за подготовката за убийството на Иван Тодоров-Доктора. Сватбата на двамата е осуетявана три пъти, като се говори, че точно Големия Маргин не е позволявал на Жени да се ожени за Тачо. Но след няколко неуспешни опита двамата най-накрая минават под венчилото. Кой от "добрите" приятели на Жени заплашва Тачо да внимава с езика - засега не е ясно.

Реклама
Реклама
Реклама