Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4578068 www.bgdnes.bg

Синът на актьора Васил Михайлов: С татко си простихме

Лили АНГЕЛОВА

"Вече нямам проблем с баща ми. Просто и двамата сме два остри камъка, това е."
Това сподели големият син на популярния ни актьор Васил Михайлов - Александър. Човекът, който смени няколко артистични професии, бе и водещ в радио "Веселина", най-сетне по Коледа се помирил с баща си, след като с месеци наред двамата не си продумвали, разказват негови колеги. Случката, заради която баща и син се скарали, започва преди четири години. Тогава войводата се изнесъл от дома на съпругата си Гергана Михайлова, за да заживее с червенокосата актриса Деляна Хаджиянкова.
Именно този факт накарал синът на екранния Петко войвода да се саморазправи с неверния си баща след едно представление на двамата прелюбодейци. Гръмовната баталия между баща и син се случва пред публика.

Една вечер, видимо почерпен, Сашо Михайлов причаква баща си след представление на служебния вход на Военния театър. За зла участ първа от гримьорната се показва любовницата му Деляна Хаджиянкова. Александър налетял на изгората на баща си със солени каруцарски комплименти и псувни. Точно в този момент се появил Михайлов-старши и озаптил подпийналото си отроче.

Реклама

"Да не ми се мяркаш пред очите, особено пиян", развикал се Петко войвода на сина си.
Цялата случка се разиграла пред очите на колеги на актьорите и персонала на театъра. Оттогава Васил Михайлов спрял да говори със сина си, разясняват видни столични клюкари.
Малко след това, вероятно заразен от светлия пример на баща си, Сашо също зарязал жена си и хукнал подир колежка от радиото. Тя обаче нехаела за любовните му напъни и той започнал да пие.

"Слава Богу, вече и с алкохола няма вземане-даване. Сашо си работи на свободна практика и не посяга към чашката", обясняват колеги на Михайлов-младши.
Иначе авантюрата на Васил Михайлов с младата му колежка е една от най-раздухваните клюки около войводата любовник. Шушукаше се, че ще има развод със съпругата си - журналистката Гергана Михайлова, но до него така и не се стига. В крайна сметка актьорът отново е в обятията на съпругата си, а Диляна се оттегли тихо от голямата си "забранена" любов. В момента тя е гадже на готвача Пеньо Пенев.

Васил и Деляна започват връзката си, след като дълги години играят заедно в камерната пиеса "Клюки от ада", с която гастролират из страната. Червенокосата любимка на войводата се забелязваше често до Петко войвода на светски събития, но дискретно стоеше на няколко крачки зад него. Никой дотогава не се бе сетил, че между тях е пламнала изпепеляваща любов. През 2010-а обаче тайната им страст става явна и двамата заживяват на столичната ул. "Джовани Горини".

Синовете на актьора - Александър и Асен (правист), чакаха твърде дълго "да мине" любовта на властния им баща. Така и стана. Понатежал, помъдрял и с няколко болежки, големият актьор се завърна в семейното гнездо. Дори и тогава жена му Гергана не престана да обвинява Михайлов за шумните му изневери.

На всеослушание в магазина със съседки журналистката надълго и нашироко продължава да разказва семейната история. Днес Васил Михайлов вече се е кротнал. Често може да бъде забелязан да бута детската количка на по-малкия си внук. Обича да се вози и с градския транспорт. Макар че има позастарял "Мерцедес".

Реклама
Реклама
Реклама