Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4590916 www.bgdnes.bg

Преслава и Джена в челен сблъсък

Иво АНГЕЛОВ

Нова война се задава в попфолка! Дълго тлеещото напрежение между Преслава и Джена е на път да избухне в бушуващ пожар, научи "България Днес".


Причината е прозаична - предстоящите награди на телевизия "Планета", които традиционно предизвикват напрежение във фолксредите. Макар изпълнителките заучено да рецитират, че най-голямата награда за тях е любовта на публиката, в действителност всяка от тях се опитва със зъби и нокти да се дореди до скъпоценните отличия. А те не са само статуетки - с всяко признание се увеличава и хонорарът на призьорката, което означава повече финансови постъпления за нея и продуцентите й от "Пайнер".
Традиционната битка Преслава-Галена този път остава на заден план, като Джена е новото лице, което ще се опита да седне на фолктрона.

Реклама

"За да се запази статуквото на едно голямо име, певица на годината ще стане Преслава. Така предполагам, ако има нещо ново. Уморих се от пожизнени награди, за да се спасява името на някой. Не че не е заслужила, но бих се зарадвала, ако спечели Джена. През последните години направи песни, които масово се слушат. Момичето се промени чисто като поведение, работи, има доста участия, което също е фактор. Но и до ден днешен не знам кои са критериите, по които се избира най-добрата певица. Бих се радвала да има промяна", заяви преди време Камелия пред "България Днес" и наля допълнително масло в огъня. Джена никога не си е позволявала открито да негодува, но вечно е в ролята на пренебрегната. Преслава пък е на другия пояс - затрупвана е с награди и е златната кокошка на "Пайнер". Затова и очакванията са, че и на церемонията на 24 февруари ще се прибере вкъщи с най-важната награда.
Добричлийката и разградчанката Джена са номинирани в 7 категории от общо седемнадесет. Те ще се сблъскат директно за отличията "Баладичен хит", "Песен на годината", "Оригинално присъствие на клубната сцена", "Музикален идол на годината" и, разбира се, "Певица на годината".

Самата Преслава отрича да има конфликт с колежката си и чистосърдечно си признава, че не вярва и тя да изпитва лоши чувства към нея. Двете отдават напрежението на отношенията между почитатели им, но не е тайна във фолксредите, че двете открития на легендата Милко Калайджиев трудно могат да се гледат.
Тази година извън борда остава Анелия. Заралийката през годините все се оплакваше, че усилията й не са оценени, докато не стана певица на годината. След това обаче отново потъна в миманса, въпреки че феновете й не спират да я издигат в култ.
Очаква се близо 30 изпълнители да се появят на сцената в зала 1 на НДК, за да зарадват с песните си многобройната публика, както и телевизионните зрители по целия свят. По традиция концертът ще се предава на живо по трите телевизионни канала с марката „Планета“, както и по радио „Пайнер“ в интернет. С партньорството на YouTube спектакълът ще се излъчва на живо и в световната мрежа за видеосподеляне.

Прави впечатление, че сред номинираните са и изпълнители с далеч по-слаби успехи. Даяна, Роксана, Малина, Нелина, Соня Немска, Ани Хоанг и Крум са част от имената, които са се озовали сред номинациите. Веселин Маринов също е сред борещите се за статуетка, като той е в категорията за албум. "Традиционно при номинирането за наградите гледа да се угоди на всички и да няма сърдити. Балансирането между желанията на всички е много трудно и винаги има недоволни. Затова и могат да се видят всякакви имена, които феновете дори са забравили, че съществуват", коментира пред вестника изпълнител на "Пайнер".

Галена с утешителна награда

Фолкпевицата Галена тази година най-вероятно ще остане с наградата "Музикален идол", която се промотира като изключително важна, а реално е просто утешителна.
Изпълнителката може да се похвали с рекордните 9 номинации, с които разбива конкуренцията. Също толкова има и новакът във фолка Галин, който скорострелно се превърна в новата мъжка звезда. Фики е със 7 номинации, като точно неговото име е спрягано за певец на годината.

По информация на "България Днес" "старите кучета" Константин и Илиян ще бъдат пренебрегнати, защото напоследък значително са намалили участията си и не носят достатъчно приходи на фирмата.

Реклама
Реклама
Реклама