Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4594699 www.bgdnes.bg

Крисия влиза в учебниците

Песента, с която детето чудо Крисия представи България на Детската „Евровизия“ и спечели второто място в конкурса, влиза в родните учебниците по музика, научи "България Днес".

"Планетата на децата" се е превърнала в истински хит сред малчуганите.
"Ще разпратим инструменталната версия на песента "Планетата на децата" на Крисия, Хасан и Ибрахим в училищата, защото се оказва, че децата искат да я пеят и свирят", призна с гордост Евгени Димитров-Маестрото.

Реклама

"Какво по-хубаво от това подрастващите да слушат такива положителни и наистина детски песни, вместо да попиват вулгарните чалга текстове на фолкаджийките или рап парчетата за наркотици на Криско и компания", коментират родители в интернет пространството, които са обединени около мнението, че от следващата учебна година ще настояват от Министерството на образованието и науката да добавят песента в учебната програма.
В подкрепа на идеята се обяви и рапърът Спенс, който заяви, че дъщеря му е луда фенка на Крисия.

Фурорът, който успехът на талантливите деца предизвика, бе допълнен и от факта, че финалът на Детската „Евровизия“ тази година официално ще се проведе в България.
"Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на Детската „Евровизия“ и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум" сподели хубавата новина генералният директор на БНТ Вяра Анкова в средата на януари.

Момичето измислило текста

Баладата е дело на Слави Трифонов, Ивайло Вълчев и Евгени Димитров, а усещането за Космос в инструментала се подсилва от Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.
„Аз пък измислих в текста да се пее за приказка“, призна талантливата чаровница малко преди да завоюва второто място на конкурса в Малта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама