Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4594829 www.bgdnes.bg

"Пайнер" отвръща на удара: Няма да платим на незнаен писател

Иво АНГЕЛОВ

"Някакъв млад и слабоизвестен писател е решил да вдига шум, за да трупа пари и слава на наш гръб. Той е разбрал, че вкарването на името на "Пайнер" в някакъв скандал неизменно ще привлече вниманието към него. Той просто иска да си направи реклама и да си спести плащането на огромни средства за пиар."

Така емоционално коментираха пред "България Днес" от музикална компания "Пайнер" по повод обвиненията на писателя Августин Господинов към тях. Творецът се оплаква наляво и надясно, че негови стихове са били използвани в песента "Обичам те, гадино" на фолкпевеца Илиян Тупалката.

Реклама

"Не знаем какво иска този човек от нас, при условие че му изпратихме подробен отговор, в който му обяснихме как стоят нещата. Той обаче се е оплакал в Министерството на културата. Това, което прави впечатление, е, че е подал жалба и в Народното събрание, което за нас е ясен знак, че търси популярност и името му да бъде завъртяно в публичното пространство", добавиха от музикалния гигант.

Думите, които според Господинов са откраднати от адаша му (бел. ред. - истинското име на писателя е Илиян Любомиров), са "Линията на живота ми е на ръката й". В хита на фолкизпълнителя пък се пее: "Линията на живота ми все едно е на ръката ти". Продуцентите на фолкпевеца са категорични, че няма никаква кражба и тази фраза е била използвана многократно в различни произведения, далеч преди Августин да я публикува.

"Автор на текста към песента е Мариета Ангелова, с която работим от 13 години и й имаме пълно доверие. Тя е написала едни от най-големите хитове на Ивана и Преслава, като се е отличавала с изключителна креативност. Тя ни увери, че текстът е нейна идея, и ние й вярваме. Този писател обаче явно не е доволен и продължава да търси безплатна реклама", добавиха от "Пайнер".

От там признаха, че творецът поискал от тях финансово обезщетение - по 250 евро на буква (общо 6750 евро за целия текст). От фирмата признаха, че нямат намерение да му плащат, няма повече да му правят реклама и ще продължат да въртят "Обичам те, гадино" в ефира на телевизия "Планета".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама