Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4601595 www.bgdnes.bg

Чакат Ламбо с новите очи за премиера

Лили АНГЕЛОВА

"Добре съм, операцията е успешна, всичко е наред, връщам се до дни." Това споделил големият ни актьор Стефан Данаилов със сестра си Росица Данаилова веднага след операцията от перде на очите, която претърпя само преди дни, научи "България Днес".

Депутатът от „Коалиция за България“ и професор от НАТФИЗ бе в Берлин в легендарната болница "Шарите", където претърпя интервенция с операция на едното око. Препоръчал му го лично лекуващият го от лимфом лекар - д-р Даскалов.
Т.нар. перде се появило в окото на проф. Данаилов малко след Нова година. Разраствало се бързо и било резултат от ниския имунитет на актьора, преживял серия от химиотерапии заради открития му лимфом през есента на миналата година.
Ламбо замина спешно за авторитетната клиника миналата седмица и операцията е приключила успешно.

Реклама

"Мастера е бодър, духът му е силен и го очакваме на 19 февруари, когато е премиерата ни в НАТФИЗ - "Небесен отряд" по Джордже Левович и Александър Обренович", каза ученикът на Стефан Данаилов Асен Данков. Както вече "Българя Днес" писа, преди да замине за операцията в Германия, професорът репетира с мъжката част от групата пиесата вкъщи. "Пазихме Мастера от грип и всякакви вируси. Постановката ни е много силна, тя е история за холокоста, за една група мъже, на които дават отсрочка два месеца живот в името на това да работят в пещите. Професорът я е правил с класа на Асен Блатечки и Валери Йорданов през 1997 г. Ние сме следващите, които поемаме щафетата от големи актьорски имена, и за да не се изложим, репетирахме денонощно", сподели Асен Данков.

Ламбо продължава да мисли за работа и не се отказва от сцената. "Постоянно се пускат различни слухове за състоянието на вуйчо, но той не им обръща внимание. Най-важното е, че работим здраво и нещата няма как да не се получат", споделя и асистентката на Данаилов, която е и негова племенница - Росица Обрешкова. Тя, както и всички момичета от класа на Ламбо ще гледат колегите си на 19 февруари в НАТФИЗ. "Всички работихме упорито - и момчетата, и ние с Роси, за да направим "Красиви тела" от Лора Кънингам. Всичко това дължим на преподавателите си", категорична е и талантливата Евелин Костова от класа на Мастера.

Момчетата и момичетата на Ламбо се справиха блестящо и с "И само туй любов" по Шекспир само преди три месеца в НАТФИЗ под ръководството на Роси Обрешкова и Сава Драгунчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама