Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4608813 www.bgdnes.bg

Изядоха прасетата на Депардийо

Бисерка БОРИСОВА

Четири от петте прасета, които бяха включени в свинския "кастинг" на филма "Пътешествие" с Жерар Депардийо, вече са изядени, научи "България Днес".

Прасетата бяха собственост на фермер от село Дуванлий, община Калояново. Според сюжета на филма героят на Депардийо - Ваня, получава за рождения си ден малко прасенце с идеята после то да бъде изядено на Коледа. Ваня обаче се привързва към прасето и дори бяга с трабант, за да го спаси от превръщането му в пържоли.

Реклама

Когато екипът на филма посетил фермата в Дуванлий, разгледал няколко малки свинчета, от които трябвало да се избере това, което ще бъде основен партньор на Жерар Депардийо. Италианските продуценти веднага си харесали розово хайванче, което се вписало идеално в образа на прасето Симпи. Самият Жерар Депардийо също се привързал към малкия си партньор и го разхождал по цял ден на каишка като домашен любимец. Когато снимачният екип приключил работата у нас, един от италианските продуценти поискал да разбере какво ще стане с прасенцето.

"Когато чу, че най-вероятно ще бъде заколено и изядено, точно както във филма, се хвана за главата. Каза, че си го взема в Италия, където прасенцето ще бъде отглеждано с грижи и оставено да умре от старост, когато му дойде времето", обясниха за "България Днес" от кметството на село Дуванлий. Преди да стане емигрант в Италия обаче, местното прасе кинозвезда отлетяло за Холивуд, където продължили снимките на "Пътешествие".

Не такава щастлива съдба имали останалите четири прасета, появявали се епизодично само в началото на продукцията. Дори след като били избрани в "кастинга", те продължили да стоят в двора на стопанина, от когото били закупени. После следите на прасчовците се загубили. В селото предполагат, че отдавна и без много шум са станали на пържоли.

Според друга версия екипът на филма ги върнал на собственика, въпреки че преди това му броил пари за малките свинчета. Той пък от своя страна ги препродал отново и заработил двойно за тях, гласи мълвата.

"България Днес" се опита да разбере каква е истината. Успяхме да се свържем със споменатия собственик - Йоло Събчев. Необяснимо защо, той бе доста рязък и не пожела да разкаже какво се е случило с прасетата.

"Сега не е време да се коментират такива неща!", отсече Събчев и затвори телефона.

Реклама
Реклама
Реклама