Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4623238 www.bgdnes.bg

Галена стана Дарт Вейдър

Снимки: Антоанета ЙОТОВА

Иво АНГЕЛОВ

Дарт Вейдър се появи в зала 1 на НДК. Или поне така си помислиха хилядите хора, които бяха дошли тук за концерта по случай раздаването на наградите на телевизия "Планета".

Жена с маска излезе няколко пъти на сцената и обра голяма част от наградите. Това обаче се оказа, че не е легендарният герой от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър, а фолкпевицата Галена. Изпълнителката за пореден път блесна с нестандартна визия и провокира почитателите си.

Реклама

Галена хвърли много усилия и работи неуморно през годината, но се размина с така жадуваната награда за певица на годината. Статуетката отново прибра нейната приятелка Преслава.

Първото и най-масово предположение защо Галена носи маска и отказва да покаже лицето си на спектакъла във вторник вечерта беше, че изпълнителката на "Хавана тропикана" си е направила пластична операция и белезите още не са зараснали. Посинено око и възпалени устни бяха другите версии, които шепнешком обикаляха залата.

В края на концерта обаче истината лъсна - Галена просто е искала да впечатли публиката и на финала се появи без маската и с нова визия.

"Ето ме без маска – такава, каквато винаги съм била пред вас. За тези часове се научих да вървя с маска на лицето и правех всичко по интуиция. Трудно беше, но сега ми е по-лесно", с ненужен драматизъм обясни певицата.

Тя изглеждаше видимо разочарована, че прибра няколко награди за музикален идол, за дискотечен хит и видеоклип на годината, но се размина с най-важното отличие за певица №1. "На тръгване към концерта синът ми ми каза да взема абсолютно всички награди. Е, повечето успях да ги прибера", пошегува се Галена, но трудно успяваше да се усмихне.

Другата голяма звезда на вечерта беше Фики. Синът на Тони Стораро стана певец на годината и беше най-силно аплодиран в залата. Имаше обаче и освирквания, че е изкуствено създаден изпълнител и се ползва от протекциите на баща си.

Реклама

Фики засрича речта си от смачкано листче и провокира иронични погледи. Въпреки тях той се разплака и предизвика и сълзите на Тони Стораро, който беше на първите редове заедно с майка му.

Софи Маринова също ревна, развълнувана от успеха на Фикрет. Той получи и статуетка за дебют, която му беше дадена от Мис България 2014 Симона Евгениева. Моделката отдавна е свързвана с фолксредите и се снима в клиповете на колеги на Фики.

Сцената на фолкспектакъла предложи много зрелище. Завърналата се в "Пайнер" ДесиСлава показа наедряло тяло, а новобранката Теди Александрова не пропусна да се разголи.

Джена си закачи роклята за пода и не можеше да мръдне, а Ивана показа новото си тяло, което е чувствително по-елегантно. Андреа пък влезе в патоса на приятеля си Кубрат Пулев и започна да говори за патриотизъм и обединението на българите. Репликата "Продължаваме напред" обаче не посмя да изрече.

Сестрата на Преслава - Ивелина, избухна срещу раздаването на наградите. Тя се надяваше да получи отличие за изпълнител или албум на годината, но остана с празни ръце. Истински я изнерви обаче фактът, че наградите бяха дадени не на фолкизпълнители, а на попфолк певци - Борис Дали и Райна.

"Нямам нищо против колегите от този жанр. При наличието на стотици хиляди фенове на попфолка наградите за албум и изпълнител вероятно всяка следваща година ще се присъждат на попфолк колега. Къде обаче остават изпълнителите, които полагат максимални усилия и средства да възродят или пък да създадат новата съвременна фолклорна песен", възнегодува сестрата на Преслава.

Реклама
Реклама
Реклама