Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4643497 www.bgdnes.bg

Иван Иванов от „Всичко е любов“: Не съм обичан!

Лили АНГЕЛОВА

"Не съм от обичаните актьори, защото все нещо не харесвах в образите на героите си и все се карах с режисьорите."

Това сподели през смях секссимволът на 80-те - актьорът Иван Иванов, пред "България Днес". След години мълчание и отшелничество в панагюрското село Оборище актьорът се изповяда, след като получи приза на Столична община за своя принос в киноизкуството на откриването на 19-ия "София филм фест" на 5 март в Зала 1 на НДК.

Реклама

Само преди ден в препълнен салон мина и прожекцията на култовия филм "Всичко е любов", който направи Иван Иванов звезда за един ден, като част от програмата за отбелязване на 100 години българско кино.

В петък в Дома на киното актьорът раздаде автографи върху своя портретна снимка - такъв, какъвто го помнят няколко поколения зрители - като непримиримия Радо от "Всичко е любов", Христо от "Комбина", Асен от "Лавина". "Актьорството не е лавина. Не е нито комбина, нито мярка за неотклонение. То е просто едно тихо и самотно занимание без заглавие. И в това е парадоксът - природата му е публична, а се ражда в самота. С кого бих искал да снимам ли? Ами със самия себе си", призна големият актьор Иван Иванов.

Снимки: Борислав ТРОШЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама