Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4644169 www.bgdnes.bg

Тереза сменя Крисия

Лили АНГЕЛОВА

Тереза Тодорова, 10-годишната изпълнителка, известна от "Запознай се с малките" в "Шоуто на Слави", очаква песен за детската "Евровизия" от Евгени Димитров-Маестрото. Както първи "България Днес" писа, страната ни тази година ще е домакин на детската "Евровизия" през ноември. Събитието ще се проведе в НДК.

"За всяко дете е чест да пее на "Евровизия". Все още съм в очакване на новата песен за състезанието. За мен в момента е по-важно, че на 21 март ще свиря и пея в "Карнеги хол". На това съм посветила дните си до пътуването. Само репетирам", похвали се талантливата Тереза Тодорова.

Реклама

"Изпратихме запис за конкурса "American Proteje". Дъщеря ми спечели втора награда на този конкурс. Конкуренцията е изключително силна, защото участват деца от Америка, Азия и Европа. Това е музикален конкурс и за пеене, и за свирене", уточни пред "България Днес" и майката на талантливото момиче Теодора.
Призьорите излизат на сцената на "Карнеги хол" на 21 март, за да си получат наградите. Тогава е и галаконцертът на победителите.

"Ще имам самостоятелен концерт, което ме прави щастлива", вълнува се малката Тереза.
За представянето й в САЩ в репертоара на българчето са включени песни на Паша Христова и Емил Димитров, обясниха родителите на Тереза. 10-годишното момиченце от Русе отсега мечтае да учи в САЩ и за актриса.
"Защо не? Мечтите трябва да се преследват. Ще подкрепям и двете си открития - Крисия и Тереза. Те са бъдещите ни звезди и няма да жаля средства и сили за това те да прочуят страната ни", обещал подкрепата си и шоуменът - продуцент на талантливите дечица, Слави Трифонов.

Напоследък Дългия се дразнел на слуховете и опитите за интриги между трите талисманчета на предаването - Тереза, Крисия и Г-н Андреев, и забранил всякакви клюки по техен адрес в шоуто.

"Прав е! Опитите за злословие между мен и Крисия удрят на камък. С нея се познаваме много преди да се срещнем в "Шоуто на Слави". Приятелството ни е от малки, от конкурсите, на които сме се явявали. Няма конкуренция между нас и не искам да ни сравняват и разделят. Ние двете се обичаме с Крисия и Г-н Андреев", категорично заяви пред "България Днес" Тереза.

Тя призна и че тримата се радват на изключително разбиране в "Шоуто на Слави".
"Вдигнали са ръце от нас, милите. Диваци сме, но и много ги забавляваме, като се гоним и крием по стаите им преди и след всяко предаване", споделя през смях талантливата Тереза Тодорова.

Реклама

10-годишната русенка бе първата, която поздрави Крисия, Хасан и Ибрахим след второто им място на детската "Евровизия" миналата година в Малта. "Знам какво значи по цял ден да свириш, танцуваш и пееш. Оценявам труда на моите приятели в шоуто и съм радостна, че заедно сме изключителен екип", казва Тереза за приятелството си с Крисия, Хасан и Ибрахим.

По регламент триото тази година няма да може участва, но ще подкрепи Тереза и всяко друго българско дете, което се яви да представи България. "Имаме изключителни таланти, които заслужават като нас да бъдат подкрепени и обгрижвани", казва Тереза.
Самата тя е откритие на музикантите от "Ку-ку бенд". Те попадат на видеа с изпълнения на Тереза чрез Йордан Йончев-Гъмзата, който е кръщелник на детето. После го канят в рубриката си "13 години стигат". През миналата година Тодорова има повече от 12 първи награди от различни международни конкурси с пеене и свирене на пиано.

За рождения й ден специална песен й написа композиторът Хайгашод Агасян, с когото са големи приятели. Госпожицата е номинирана и като артист с талант от фондацията на Димитър Бербатов.

"Харесвам Тереза. Смятам, че трябва още да се инвестира в нейния труд и нашата фондация ще се заеме с това", изказа се за малкия талант на концерта на фондацията на Нова година и футболистът от Монако Димитър Бербатов.


Умна като студент

Талантливата Тереза Тодорова се явила на изпит за коефициент за интелигентност и се справила успешно със задачите като студент по висша математика, научи "България Днес".

"Вярно е, че детето ни е много надарено, но ние го пазим от "прегряване". Тя трябва да има детство, макар да уважаваме всичките й амбиции да се развива, както реши", потвърди и интелектуалните успехи на момиченцето си майката на Тереза – Теодора, пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама