Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4647852 www.bgdnes.bg

Три жени се грижат за Ламбо

Лили АНГЕЛОВА

"Страх ме е сред хората. С никого не се виждам, но то не е защото се пазя да не ме заразят с грип или съм станал много чувствителен.

Просто в момента най-много ме вълнува как се справят децата от класа ми и това, че в най-скоро време лекарите ми обещават да почна да виждам като нормалните хора."

Реклама

Това споделя голямата звезда на БГ киното и театъра - актьорът Стефан Данаилов. Само преди месец класът на Ламбо предизвика фурор в НАТФИЗ с играта си в "Небесен отряд" от Джордже Лебович. "Децата са много вдъхновени. Вълнува ме реакцията на публиката за тяхната игра, защото знам, че са най-добрите", казва за талантливите си момчета и момичета Ламбо.

В момента 71-годишният актьор се опитва да тренира зрението си с "бързи" кръстословици, които решава за време.

"Ще го докарам до 10 минути с хронометър. Те така и така повечето неща от кръстословиците се повтарят, така че това е забавлението ми в момента", шегува се екранният Сергей от "На всеки километър".

Ламбо не спира да забавлява и трите жени, които в момента се грижат за него - братовчедките, чистачката и жената, която готви. "Прибирам се и гледам в хладилника нещо запечено. Питах жената какво е това, което е забъркано, защото ми изглеждаше солено, а то се оказа сладка баница. Ужасно е да ти се размива фокусът на зрение", обяснява актьорът, който често сменя очилата, за да "хване" точно удобния си диоптър.

Въпреки че претърпя операция преди Нова година, Ламбо продължава да пуши по повече от кутия на ден. Това обаче не го притеснява. "Обичам цигарите, какво толкова. Плюс това пия и много кафе. Това ме държи в кондиция", категоричен е актьорът.
Лявото око на Стефан Данаилов бе оперирано в Германия преди повече от месец. Сега Ламбо вижда с него всичко в миниатюрни размери, а с другото в реални размери. Сложната операция, която се наложи да направи актьорът, бе по молба на акад. Петя Василева, офталмолога, който се грижи за Ламбо. Преди да се стигне до операцията, Стефан Данаилов пребори успешно онкологично заболяване на лимфите.

Реклама

Причината за влошеното здравословно състояние на актьора е слабата му имунна система заради лекарствата, които изпил по време на лечението. Оттам се появил вирус, по време на лечението, който започнал да засяга очите му. "Все отлагах прегледи - веднъж заради избори, друг път заради ангажимент в парламента", обясни тогава актьорът. След поредния преглед при офталмолог лекарите установили, че липсата на зрение е свързана със заболяването му и с херпес зостер, който го мъчил от три месеца. Самата операция струвала 5000 евро, като Данаилов не се е възползвал от здравната ни каса.

"Като излизах от упойка, беше ужасно, мислех, че съм пътник, че ще умра, а една от лекарките ми каза: "Сега искам автограф да ми дадете." Рекох си: "Къде ще ти давам автограф, аз не виждам нищо." Но на другия ден надписах с кьоравите си очи някаква картичка", шегува се Ламбо пред приятелите. Именно те, както и цялото му семейство продължават да му се обаждат всеки ден и не го товарят с битовите си проблеми. Всички очакват зрението му да се възстанови, за да може да продължи да поставя пиеси с любимия си актьорски клас.

Ирен Кривошиева: Бог обича Стефан

"Всички имаме вина, но Бог обича Стефан и ще му се отплати за всичкото добро, което е сторил." Това сподели актрисата Ирен Кривошиева, майката на единственото му дете - Владимир. От своя страна синът на Ламбо също се обвини за здравословните проблемите на баща си. "Взимам на свой гръб дори проблемите на баща ми, както и смъртта на неговата съпруга. С всяко наше действие и ние сме допринесли за това той днес да боледува", това написа Влади във Фейсбук. Въпреки това младият мъж е категоричен, че вярва в пълното оздравяване на баща си.

Снимки: Антоанета ЙОТОВА и Борислав ТРОШЕВ

Реклама
Реклама
Реклама