Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4657579 www.bgdnes.bg

Бащата на талантливата певица: Министър излъга Крисия!

Иво АНГЕЛОВ

Министърът на образованието проф. Тодор Танев е излъгал малката певица Крисия.

Той първо й подарил микрофон, а после го прибрал, разказа ексклузивно пред "България Днес" Марин Петров, баща на най-младото откритие на българската музика. Неприятната случка, която силно разстроила Крисия и продължава да я натъжава и до ден днешен, се разиграла преди около месец. Тогава Танев бил на посещение в Разград и искал да се срещне с малката чаровница.

Реклама

"Министърът на образованието от дълго време искаше да се види с Крисия, но ангажименти и от двете страни винаги проваляха срещата. Така се случи, че той дойде в Разград и можеше да се види лично с нея", сподели Петров. Дългоочакваната среща обаче се превърнала в тотално разочарование.

"Министърът се приближи до Крисия и й даде микрофон с думите: "Ето ти подаръците от София, които толкова много заслужи с участието си в Малта." Тя много се зарадва, защото микрофонът й хареса. Реши обаче да го остави при директорката, за да може после да си го вземе. Майка й отиде на другия ден и се оказа, че микрофонът не е за Крисия. Министърът бил наредил да е за музикалната школа в Разград заедно с още два микрофона", разказа бащата на момиченцето. Крисия приела много тежко новината, че няма подарък, а родителите й се чудели как да й обяснят, че политиците така постъпват - пред камерите на журналистите правят едно, а в действителност е друго.

Разочарованото момиче питало постоянно защо не е останал за нея. "Ако е голям човек, можеше да й обясня. Но как да кажа на едно 10-годишно дете, че един министър е постъпил по тази начин. Тя няма да ме разбере. Не искам да остана грешно разбран - не е до подаръка, а до принципа. Проблемът е, че министърът направи едно пред камерите, а впоследствие нещо съвсем различно", разочарован е Петров.

Бащата допълва, че след успеха на детското издание на "Евровизия" държавата не е направила нищо за дъщеричката му. Политиците използвали момента на слава, за да се снимат с нея, но после забравили за малкия талант.

"Защо никой не се сети да даде някаква парична награда не само на Крисия, но и на пианистите Хасан и Ибрахим? Защо не ги пратиха някъде на екскурзия, за да се зарадват децата? Те прославиха България. Плащам по 30 лева такса, за да може детето ми да пее - не се ли сети някой да помогне в тази насока. Не ми е за парите, въпросът е принципен", каза още бащата на Крисия.

"Българинът е изпълнен със завист и злоба и ги проявява дори към успелите наши деца. Споделям мнението на бащата на Хасан и Ибрахим, че спасението е да отидем в чужбина. На една крачка съм да го направя, защото тук не виждам много добри неща за децата си. Появява се някакъв министър и прави фокуси пред дъщеря ми, за да се покаже пред хората, а тя после разстроена ме пита какво е станало. Направо ми се скъса сърцето, когато ме попита: "Тате, защо поне едно плюшено мече не ми подариха след участието в Малта?", добави прочувствено Марин Петров. Той сподели колко е горд с дъщеричката си, която винаги се бори за първото място, когато участва в музикални конкурси.

Реклама

"За нея пеенето е забавление, но тя вече се научи, че не ходи само да записва дейност, а за да бъде най-добрата. Тя прави вече своя избор. Ако каже, че не й се пее, ние не я караме насила и я оставяме да си почива", заяви таткото на момиченцето, което блесна с таланта си в "Шоуто на Слави".


Тормоз за Хасан и Ибрахим

Близнаците Хасан и Ибрахим, които участваха заедно с Крисия на детската "Евровизия", също преживяват тежки моменти. Бащата на момчетата се оплака, че са подложени на тормоз в училището им в Шумен, а съвсем наскоро ги обрали в школото. Родителите на Крисия, Хасан и Ибрахим си помагат взаимно в тежките моменти. Те са обединени около идеята, че държавата не полага усилия за талантливите деца, а в същото време навсякъде се лее завист към успехите им.

"Децата много се сближиха напоследък и се чувстват добре заедно. Намериха идеалната хармония помежду си. Няма никакви конфликти между двете семейства и никога не сме се карали за пари. Всичко написано за финансови драми е пълна глупост", заяви категорично бащата на близнаците.

Реклама
Реклама
Реклама