Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4802679 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим на бой с китайци

Иво АНГЕЛОВ

Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим започват тежка битка с "армия" от китайски и руски музиканти за спечелването на престижно отличие.


Свръхталантливите малчугани пристигнаха в Санкт Петербург, където ще участват в един от най-престижните музикални надпревари в света. В конкурса, който ще продължи до 10 юни, има участници от цял свят, а близнаците са единствените представители на България. Те са получили правото да се включат в надпреварата след сериозен предварителен подбор, тъй като във фестивала нивото на участниците е много високо. Най-сериозни противници ще са им пианистите от Китай.

Реклама


"Пътуването до Ню Йорк беше повече като представления и изява за вдигането на реномето. В Русия ще се борим за победа. За моите синове само първото място е успех, всичко друго се приема като провал. Ще го кажа не защото са мои деца, но един ден Хасан и Ибрахим ще бъдат най-добрите пианисти в света. Ще бъдат много популярни и по цялата Земя ще се говори за тях. Помнете ми думата, че това ще се случи, макар сега да звучи малко вероятно!", заяви пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов.


Бащата на близнаците сравни техния поход към световна слава с успехите на българския боксьор Кубрат Пулев, който миналата година се би с Владимир Кличко в мач за световната титла.


"Това, че тогава падна, не означава, че се е представил зле. Като бием, все сме добри. Като загубим, все сме зле. Не трябва да е така - винаги се плюе. Кубрат многократно си е показвал възможностите. И съм сигурен, че един ден ще победи Кличко. Готов съм да се обзаложа. Пулев е голям мъж и голям българин. Така и моите деца един ден ще постигнат големи успехи и ще се говори за тях", каза още гордият татко на малките пианисти.


Той призна, че напоследък Хасан и Ибрахим са се поуморили не толкова от музикалните си изяви, колкото от дългите пътувания. Само преди броени дни те се прибраха от САЩ, а след това имаха редица участия в България. Децата отпътуваха за Санкт Петербург само броени часове след концерта си с Пловдивската филхармония, който беше на 1 юни - Международния ден на детето. Децата обаче признават, че обичат да пътуват и са щастливи, че го правят заедно със семейството си.


"Донякъде им се отнема детството, но трябва да има деца, които да славят България", завърши Игнатов.

Реклама
Реклама
Реклама