Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4827693 www.bgdnes.bg

Kasabian забиват на Spirit of Burgas

Британската рок група Kasabian, многократно обявявана за най-добра банда на живо, ще е хедлайнерът на втората вечер на Spirit of Burgas това лято. Фестивалът ще се състои на 7 и 8 август на Централния плаж в Бургас, а билетите само за този ден са 60 лева, съобщават организаторите.

Kasabian са основани през 1997 г. в Лестър, а звездата им изгря с голямата вълна на британска рок музика след 2000 г. заедно с групи като Franz Ferdinand, Kaizer Chiefs, Arctic Monkeys и други. Те имат 5 албума - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) и 48:13 от миналата година, а според организаторите в Бургас ще изсвирят микс от всичките. Групата има 7 различни награди от NME и един "Брит" за най-добра банда на Острова.

Реклама

Слухът за тяхното гостуване обикаля отпреди месец, когато се появиха твърдения, че на имената им има резервации в бургаски хотел. Kasabian в момента се състои от 4-ма членове - Том Мейгън, Серджо Пицорно, Крис Едуардс и Иън Матюс.

Сега те се присъединяват официално към Роби Уилямс, Milow, Kwabs, Stereo MCs и останалите български и балкански групи в програмата на фестивала.  Подробности има на сайта на фестивала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама