Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4874578 www.bgdnes.bg

Искат да съсипят Хасан и Ибрахим с лъжи!

"Това е поредната измислена атака срещу Хасан и Ибрахим! Едни и същи хора се опитват да ги унижат с измислени истории, защото завиждат за огромните им успехи, които не спират да постигат. Ще браня децата си докрай и няма да позволя разни хора да предизвикат хаос и депресия в живота им."Това заяви пред "България Днес" бащата на близнаците пианисти Денис Игнатов по повод поредната публична атака срещу тях. Според разпространена информация в публичното пространство талантливите деца са били дисквалифицирани като победители в престижния музикален конкурс "Американ протеже", което се проведе през месец май т.г. в Ню Йорк. Причина за тежката санкция била в това, че в световния интернет сайт за видеообмен Ютуб се появили клипове от участието им, а в зала "Карнеги хол" категорично било забранено снимането.


"Това е лъжа и няма нищо вярно в нея! Хасан и Ибрахим не са дисквалифицирани. Те спечелиха две първи места всеки индивидуално и завършиха на второ място при съвместното им изпълнение. На сайта на "Американ протеже" още може да се види, че те са победители и никой не им е отнел призовите места", каза още Игнатов и разясни ситуацията със снимането в "Карнеги хол".
"Една седмица след края на музикалния конкурс получихме писмо оттам, в което ни обясниха, че в Ютуб има качено видео от представянето на Хасан и Ибрахим. Категорично заявявам, че никой от нашето семейство не е пускал такъв клип. Потърсих го, но и така не го намерих. Дори писахме на фейсбук страницата на близнаците, ако някой е качил подобно видео, да го изтрие, защото им прави лоша услуга."

Реклама


Бащата на музикалните виртуози е потресен от помията и злобата, които се изливат върху децата му, чиято основна цел е да прославят България по света. "Атаките са целенасочени и знам откъде идват. Една жена - Дора Пенева-Вилчек, искаше да й плащам като мениджър на децата ми. Дори настояваше да й дам 10 000 евро за 3 месеца, но й казах, че това няма как да се случи. Премиерът Бойко Борисов разпореди държавата да даде 20 000 долара на Хасан и Ибрахим. Стотинката съм цепел, за да стигнат средствата, но на разни мениджъри пари няма да давам! Мога на г-н Борисов лично да му отчета всеки лев за какво е даден. Но само на него, а не на разни хора, които искат да вземат от парите на децата", аргументира се бащата на близнаците.


Според Игнатов не е случайно, че атаката се провежда точно сега. "По БНТ и Би Ти Ви започна да се върти рекламата за детското издание на "Евровизия", в която Хасан и Ибрахим отново ще имат дейно участие, и завистниците отново се показаха. Най-лошото е, че децата поотраснаха и започнаха да разбират, когато има скандали. Това им се отразява и като по-емоционални преживяват нещата. Какъв човек трябва да си, за да разстройваш малки деца, разпространявайки лъжи и неверни истории", възмути се искрено родителят.


На концерта на 23 май публиката в "Карнеги хол" буквално била смаяна от виртуозните изпълнения на близнаците, които сериозно засенчили изпълненията на талантливи китайци. Български емигранти от Канада и Вашингтон пристигнали специално за концерта и били очаровани от децата. Нашенците зад граница настоявали в бъдеще Хасан и Ибрахим да изнесат концерти и в техните градове.
Поканата за изявата там е дошла, след като двамата спечелиха първи места с индивидуални изпълнения и второ място като клавирно дуо в конкурса за млади музиканти „Американ протеже“. Класирани бяха сред 640 изпълнители от цял свят. Игнатов разказа, че след като са кандидатствали със свои видеоклипове, получават потвърждение и покана да се качат на сцената в концерта на победителите. Хасан участва с "Токата" от Пиер Санкан, а Ибрахим - с "Бассо Остинато" на Родион Шчедрин. Заедно изпълниха "Рапсодия Вардар" от Панчо Владигеров.
Свръхталантливите малки пианисти Хасан и Ибрахим в момента са в дълга почивка и временно са спрели с професионалните си ангажименти. Семейството им използва паузата, за ги заведе в София, където момчета лекуват говорните си проблеми и всекидневно имат срещи с логопед.

Официалният сайт ги сочи за победители

Хасан и Ибрахим бяха класирани на първо място в престижния конкурс "Американ протеже". Това показа проверка на "България Днес" в официалния сайт на музикалната надпревара.
В интернет страницата няма и следа от дисквалификация, каквито твърдения вчера упорито бяха налагани в публичното пространство.
По думи на бащата на близнаците организаторите само са направили забележка заради появилото се в Ютуб видео, но не е ставало въпрос за отнемането на победите на младите виртуози.
Справката в сайта показва, че и други деца от цял свят са получили награди в различни категории, като има раздадени също така втори и трети места. След отличените има и хора на повече от 30 години.
Като голяма победителка на конкурса е посочена 11-годишната американка Мишел Стърн, която свири на цигулка и е грабнала наградата за любимка на журито.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама