Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4969792 www.bgdnes.bg

Не пускат Преслава във "ВИП брадър"

Иво АНГЕЛОВ

Участието на фолкпевица №1 в България - Преслава, в предстоящото издание на "ВИП брадър" е под много голяма въпросителна, научи "България Днес". В момента текат тежки преговори между двете страни, като решението се очаква до няколко дни.


Първоначално изпълнителката и продуцентите на риалити шоуто се разбрали тя да остане затворена в къщата не повече от две седмици, за да може да продължи да изпълнява професионалните си ангажименти по заведения и частни партита. От "ВИП брадър" обаче искали да задържат чалгарката повече време, тъй като осъзнавали, че е "златна кокошка" - хората я харесват, тя е най-обичаната изпълнителка в най-популярния музикален жанр в страната ни и умее да приковава погледи пред малкия екран.

Реклама


Нещо повече - през последните месеци личните драми и любовни терзания на Преслава с по-младия от нея бизнесмен Георги Станоев (Жоро Бирмата) взеха надмощие над професионалните й успехи, а българската аудитория обича точно това - зрелище и детайли около личния живот на известните личности.
"България Днес" разбра, че продуцентът на Преслава инж. Митко Димитров - Митко Пайнера е категорично против подопечната му да остане дълго време в къщата.
"На 25 септември започва предизборната кампания за местния вот, който е точно месец по-късно, и Пайнера иска Преслава да му е на разположение да пее на концерти на различни политически формации. Плановете му са тя да влезе във "ВИП брадър" тази неделя и най-късно до 27 септември да е напуснала риалити шоуто. Удължаване на престоя й вътре сериозно би попречило на ангажиментите й покрай предизборната кампания. Няма и как да я пускат за няколко часа, защото става въпрос не за участия в София, а за пътуване до различни точки на страната", коментираха пред вестника личности, отлично информирани във вътрешните дела на музикалния гигант "Пайнер".


Преслава е сред топ имената в попфолка и това неизменно й гарантира дълга върволица от предварително уговорени участия, които носят приходи не само за нея, но и за музикалната й компания. Засега нито една от големите политически партии не е заявила категорично на какво ще залага по време на предизборната битка. Традиционно от няколко кампании насам ГЕРБ страни от попфолк музиката, като предпочита "Комиците", Димитър Рачков и Мария Игнатова и танцьорите от ансамбъл "Българе". БСП също се разграничават от най-популярния роден музикален стил, докато от ДПС залагат на доказаните имена от кръшния жанр.


Самите изпълнителки неколкократно са заявявали, че участията им на подобни концерти нямат нищо общо с политическите им пристрастия и те просто изпълняват професионален ангажимент. Фолкпевиците не отказват участията и заради щедрите хонорари, които прибират от изявите си пред агитираната публика.


"Преговорите между "ВИП брадър" и Пайнера са много тежки, но се съмнявам от шоуто да успеят да се преборят. Пайнера е известен като човек, който държи на позицията си и всява респект с положението си. Ако е обещал на някоя партия Преслава да участва в кампанията, няма начин да се отметне. Той се държи достойно и не би позволил името му да бъде опетнено. А и парите от предизборните концерти вероятно ще са повече, отколкото от телевизионното предаване биха могли да предложат", допълниха източниците на вестника.


Участието на Преслава в предизборна кампания не й е чужда емоция. През октомври 2007 г. тогавашният лидер на БСП и премиер Сергей Станишев я покани по време на предизборната кампания на червените във Варна.


На други кампании Преслава подкрепи с песните си и ГЕРБ, но сякаш остана в сянката на колежката си Ивана, която беше известна като любимка на премиера Бойко Борисов. Стигна се дотам дори да се спекулира, че тя ще влезе в листите на партията за парламентарните избори през 2013 години, но Митко Пайнера категорично отрече подобна вероятност.

Реклама

Забъркват я в интрига

През последните дни в публичното пространство се появи информация, че ако Преслава влезе в къщата, продуцентите са планирали да завъртят интрига около нея.


Имало вариант в къщата да влезе някой, с който добричлийката е имала по-близки отношения. Най-вероятният кандидат за целта е нейният отдавнашен ухажор Цветелин Маринов-Цуни, който трябваше да влезе и миналата година. Той обаче отпадна в последния момент от плановете на редакторите.


Цуни ухажваше дълго време едрогърдата певица, но бе изместен от бившия вече приятел на Преслава - Жоро Бирмата. Тази година обаче с влизането на фолкпевицата в телевизионното предаване имало шанс продуцентите на шоуто да се възползват от услугите му.

Реклама
Реклама
Реклама