Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5048508 www.bgdnes.bg

5-годишният Хокай е най-младият фотограф на "Нешънъл Джиографик"

 Хокай Хюи е 5-годишен и е най-младият фотограф на "Нешънъл Джиографик". Той вече има повече от 100 000 последователи в "Инстаграм". Особеното на неговите фотографии са перспективите, коментира сайтът на германския вестник "Ди Велт".

Хокай снима американския запад, природата, танцьорите и каубоите.

Сега той иска да издаде своя книжка с творенията си. Чрез платформата Kickstarter той представя проекта си и събира средства за развитието му.

Реклама

Бащата на 5-годишното момче, който също е фотограф, разказва как синът му се е запалил по снимането: "Взех го с мен миналата година, когато отидох в пустинята. Дадох му полароид камера, с която да може да документира видяното. Моментално се влюбих в снимките му".

По-късно Аарон дал на сина си аналогова камера с надеждата, че Хокай, ще чувства същото вдъхновение като него, докато снима.

До края на общото им пътуване 4-годишното момченце тогава успяло да заснеме повече от 1000 кадъра. След като ги публикувал в "Инстаграм", таткото бил изненадан от обратната връзка, която получил.

"Перспективата от колене, която се получава при снимките на момченцето, е нова за документирането на американския запад, казва Аарон.

Въпреки това таткото не се надява, че детето му ще стане дете чудо, но иска да развива креативността, която всички деца притежават.

Реклама
Реклама
Реклама