Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5063851 www.bgdnes.bg

Най-зловещото джудже терорист се бие в Сирия

Ето го миниджихадистът Ал Чихуахуа

ФБР разследва джобният главорез, дали не е актьор от филм на Джони Деп

Страх и трепет сее джудже джихадист сред цивилното население в Сирия.
Миниатюрният терорист е част от радикалната ислямистка групировка "Фронт Нусра". От април 2013 г. тя е клон на „Ал Каида“, а бойците й минават за най-сурови и успешни в битката срещу президента Башар Асад.


Джобният убиец на неверници е открит на бойното поле от главния редактор на английската версия на сайта за арабски новини Al-Masdar News Лейф Абу Фадел. Журналистът запечатва образа на колоритния джихадист с мобилния си телефон и пуска снимките му в Туитър. Нарича шеговито по-малкия от автомат „Калашников“ джихадист "Абу Ахмад ал Чихуахуа". За по-малко от няколко часа щурмовакът на "Фронт Нусра" става новата интернет сензация.
Най-великите разузнавания по света и обикновени потребители на глобалната мрежа започват трескаво да търсят кой стои зад 90-сантиметровия Ал Чихуахуа. Първите предложения сочат, че става дума за американски гражданин. Наблюдателни киноманиаци са категорични, че минитерористът от Сирия е едно от джуджетата във филма на Тим Бъртън "Чарли и шоколадовата фабрика" с Джони Деп в главната роля. Там настоящият главорез е един от малките работници Умпа-Лумпа в завода за сладки изделия на Уили Уонка. В холивудската продукция от 2005 г. Ал Чихуахуа е показан като оранжев елф със зелена коса.


ЦРУ и другите шпионски агенции в Щатите засега отказват да потвърдят информацията, че американският актьор и джихадистът са едно и също лице. През декември 2012 г. Държавният департамент обяви "Фронт Нусра" за терористична групировка. Това прави членовете му персона нон грата в САЩ и ги превръща в законна мишена за агентите на контразузнаването.
След разрастването на скандала с джуджето пресата отвъд океана припомни и случая отпреди 4 г., когато в Ютуб се появи видео на миниталибан с джобни размери. На кадрите брадясалият дребосък с автомат показва на света, че е отдаден на каузата да трепе враговете на исляма и ръстът му няма да го спре в това намерение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама