Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5089259 www.bgdnes.bg

Том Джоунс е негър! Певецът дава кръв за анализ на ДНК

Рунтавата му грива и космати гърди гарантират афропроизхода му

Легендарният изпълнител Том Джоунс иска да разбере корените си, преди да умре.
75-годишният певец е спряган за негър през целия си съзнателен живот. В интервю за известен таблоид Джоунс заявява, че най-накрая е готов да разбере истината и ще си направи ДНК тест.


„Много хора все още си мислят, че аз съм чернокож. Когато за първи път дойдох в Америка, хората, които слушаха песните ми по радиото, бяха страшно изненадани да разберат, че съм бял. Заради косата ми много чернокожи все още ми казват, че просто минавам за бял, че се правя на такъв“, споделя певецът, изпял хита „Дилайла“.

Реклама


Ветеранът в музикалния бизнес държи да разбере дали във вените му тече афроамериканска кръв. Според разказите на Том след раждането му върху кожата на майка му Фреда се появяват черни петна. Още през далечната 1940 г. лекарите предполагат, че семейството има африкански корени. Фреда не е сигурна за потеклото си и не може да даде на екипа конкретен отговор. От тогава семейството на Джоунс неколкократно е спрягано за чернокожо. Според злонамерени недоброжелатели всички от фамилията се подлагат на избелване, защото сър Том Джоунс става известен.


"Само и само за да добие популярност в онези трудни расистки времена, Том си е избелвал кожата, сигурен съм", коментира разпален по темата расист журналист.
Един от най-съществените белези, който предполага, че сексбомбата е негър, е фактът, че косата му е доста гъста, рунтава и непокорна - основен белег на тъмнокожите. От няколко години Том спира да боядисва катранено черната си, къдрава коса. Баритоновият му глас също навежда хилядите му фенове към мисълта, че е негър.


"Не че ме интересува какъв цвят е кожата му- това няма да ме спре да го харесвам... Но за да се успокоят най-накрая всички, които се интересуват какво е потеклото му, е редно да си направи въпросния тест", коментира разпалена фенка на певеца.
Роденият в Уелс сър Джоунс е в напреднала възраст, затова според близките му е хубаво най-накрая да сложи край на мистерията около родословието си.


Генетичният тест, на който Том иска да се подложи, набира популярност през последните години. Много компании твърдят, че чрез него може да се установи дали човекът е свързан с известни исторически личности като Наполеон и Клеопатра, както и дали има ДНК със специфични расови белези.
"Всеки, който пожелае, може да се тества, за да разбере какви са корените му. Чрез тестовете можем да докажем какъв процент от вашата ДНК идва от различен край на света, както и на кои раси сте наследник", споделя експерт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама