Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5094965 www.bgdnes.bg

Късметлия кара колело! Индиец се набучва на арматурно желязо, но се разминава със смъртта

Късмет с космически размери извади набучен от арматура във врата и гърба колоездач в Индия.


Хамар Синг Раджпут е прободен от два метални пръта, докато кара велосипеда си край необезопасена строителна площадка в град Раджастан. 26-годишният младеж не преценява добре разстоянието с паркиран отстрани камион с метални конструкции и става белята. За части от секундата тялото на Хамар е облято с кръв. Въпреки адската болка вика с цяло гърло за помощ. Вопълът му е чут от работниците наоколо. Викат линейка, а междувременно опитват да спрат кръвотечението и да държат Раджпут в съзнание. Той се държи геройски и не припада.


"Очаквах всеки момент да умра, а сърцето ми биеше лудо. Адреналинът скочи до небесата, което може би ме спаси", казва щастливият колоездач в коридорите на болницата. Изумените лекари дълго време се чудят как точно да извадят желязото от врата му. Хамар остава буден до началото на операцията. След тричасова хирургическа намеса на куп светила в медицината младежът е отърван от прътовете в тялото му. Огромната загуба на кръв не се оказва фатална за живота му.


"Истинско чудо е, че се размина със смъртта. Арматурата не уврежда нито един жизненоважен орган или артерия, въпреки че минава на милиметри от някои от тях", коментират хирурзи в спешното в Раджастан. "При подобни контузии често ставаме свидетели как пораженията върху пациента са много по-големи от ваденето на чуждото тяло, отколкото от проникването му. Хамар извади късмет и с това обстоятелство, защото операцията е успешна и след няколко дни в реанимацията ще бъде изписан за лечение в домашни условия", твърдят медиците.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама