Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5100923 www.bgdnes.bg

Аз съм мъжка русалка! Мама ми уши първата опашка!

Адам Валентайн е убеден, че е кръстоска между риба и човек

Бог ме е създал да бъда русалка и не мога нищо да направя по въпроса.
Странното обяснение за необичайното му поведение е на 29-годишния Адам Валентайн. Брадясалият и плешив мъж от Мелбърн е убеден, че е кръстоска между човек и морско създание. Всеки ден в специално изработен костюм той плува в открит басейн в австралийския мегаполис, където е местна атракция и запазена марка. Единствената мъжка русалка в света е шеф в пиар агенция с прилични доходи и завидно финансово състояние.


"Метаморфозата започна през 1989 г., когато майка ми ме заведе на кино да гледам култовата продукция на „Дисни“ "Малката русалка". Още след първите кадри почувствах, че Ариел и аз сме едно и също и час по-скоро трябва да разкрия на хората истинската си същност", разказва роденият в Нюкасъл Валентайн. Тогава той е на 4 годинки.
"Ариел е великолепна, изящна, жадна за знания, приятелски настроена и щедра личност, която умира да опознае околния свят. Голяма част от тези качества ни съвпадат напълно. Нямаше как да остана безразличен към очевадния факт, че и аз по душа съм русалка", допълва мъжът, който не крие обратните си наклонности. Най-малкият от четирима братя и сестри Адам среща пълно разбиране сред близките си за просветлението. Първият костюм на русалка е изработен от майка му, която няма нищо против малкото й момче да приеме женски анимационен образ.

Реклама


Появата на детето с костюм на водна фея на обществените басейни се приема с ирония и подмятания от околните. Закачките и грубите шеги с все още малкия Адам стават ежедневие. Заради странната си мания е принуден да търпи нечовешки унижения. Това не го спира да преследва мечтата си и да бъде истинска русалка. Продължава упорито да тренира плувни спортове и показва завидни резултати във водата. Силата на духа позволява на Валентайн да развие силни бели дробове, които му помагат дълго време да задържа дъха си и да стои в продължение на няколко минути под вода. Но всичко това става в задния двор на къщата им в британския град, където родителите му построяват малък басейн.


След получаване на диплома за средно образование "русалинът" напуска родното си място и се заселва на Зеления континент. С британската си диплома лесно намира работа и за по-малко от година се издига до старши експерт.
"В офиса сме 10 души, всеки с някакво странно хоби. Няма подмятания и обиди. Разбирам се чудесно с колегите, и то без да крия, че съм гей. Това не им пречи, защото са широко скроени", твърди мъжката русалка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама