Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5103639 www.bgdnes.bg

Конгрес на извънземните изроди.Неземните твари и грозните чудовища са тук

В полският град Люблин за 15-и път се събира цялата космическа измет на Галактиката

Събор на космически изроди от цялата Галактика уплаши до смърт жителите на полския град Люблин.
Неземни твари, грозни чудовища и страховити създания кацат през уикенда в индустриалния център на Северозападна Полша за 15-ия си годишен конгрес. Зрелищното събитие продължава два дни. Главната забивка е в просторно хале, оборудвано специално за целта с вселенски глезотии.


Мегаломанското начинание всъщност е фестивал на маниаци на тема научна фантастика. Повече от 1000 луди фенове на "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените", Тор и Супермен се събират със събратята си от всички кътчета на Стария континент, за да покажат най-новите си костюми. Ръчно изработените дрехи и аксесоари се подготвят в продължение на месеци, за да бъдат разходени само няколко часа на Falcon Fantasy Festival.


За заклетите почитатели на космическите видеоигри е отделено специално помещение, където могат да прекарват часове пред компа, без да стават. Грижите за тях са поверени на екип от доброволци, които разнася храна и напитки.
Първият събор от този род в Люблин се провежда през 2000 г. Кръглата дата е избрана неслучайно. Влизането на човечеството в третото хилядолетие е знаково за "космическата сган", която на всяка цена държи да покаже превъзходство пред простолюдието. Още през първата петилетка пищният фестивал придобива огромна популярност, а към момента е най-голямото събитие от този род в Европа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама