Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5176054 www.bgdnes.bg

Ванга има таен внук. Роди се след смъртта й, баща му не иска да го показва

Така каза доц. д-р Радка Кирчева, най-близкият човек до пророчицата.

Коя е тя

Доц. д-р Радка Кирчева завършва медицина в София. Специализира три години в Кьолн ирисодиагностика. Познава над 1630 лечебни растения, като ползва различни комбинации от тях. Автор е на сборника "Фитотерапия - основа и бъдеще".
Само пред "България Днес" докторката реши да опровергае различни тълкувания на пророчествата на леля Ванга, с която е живяла 15 години по две седмици в месеца.

- Доц. д-р Кирчева, в момента пишете книга със спомените си за Ванга. В миналия ни брой разказахте за срещите на пророчицата с Лили Иванова. Кое ви провокира да ни потърсите отново?
- Истината за леля Ванга. Но не тази истина, която някои хора изфабрикуват с неясни за мен цели, а моята истина. Искам да кажа това, което съм видяла от срещите на пророчицата с известните хора, както и думите, които ми е споделяла тя за България, света и живота ни като цяло. Потресена съм от това, което се пуска в публичното пространство за Трета световна война, която била пророкувала. Няма такова нещо. Казвала е само, че Сирия ще бъде срината, но никога не е говорила за война. И друго искам да кажа - не познавам психоложка Тинка Митева, работила с доц. Лозанов, въз основа на които писания е направила книга г-жа Жени Костадинова. Смея да твърдя, че почти нищо от това, което разказва тази жена, не е вярно. Но всеки сам ще отговаря за глупостите си на небето. Аз не мога да съдя, само мога да казвам истината.

Реклама


- Нека почнем с различните писания за Ванга. Вярно ли е, че тя и Майка Тереза били духовни сестри?
- Ванга знаеше за Майка Тереза. Вярно е, че, разделени от хиляди километри, и двете имат еднакви съдби. Опорните дати в биографиите им са учудващо близки и това няма как да не бъде признато и от най-заклетите скептици. Когато Вангелия остава сираче едва на 3 години заради кончината на майка си, Майка Тереза се разделя с баща си. Когато католичката решава да тръгне по пътя на Христос и да забрави за суетата на светските дни, Вангелия е сполетяна от буря. Това премеждие я белязва и предначертава дните й окончателно. Пак по едно и също време в началото на 40-те и двете решават да се върнат в живота на съвременното общество. Майка Тереза чува глас, който й нашепва да не страни от света, а да е по-близо до бедните и да им помага. Вангелия Гущерова по това време са омъжва за съпруга си Димитър. Едната посреща болката в дома си, другата я търси навсякъде по света, за да я облекчи. Ванга на мен ми казваше Майка Тереза, самата тя не се имаше за светица. Беше изключително скромна. Най ме радва, че ми предсказа, че някога ще изнамеря лекарство за рака. Продължавам да работя върху това.
- Вярно ли е, че Ванга е приела цар Борис и го предупредила да внимава за датата 28 август, но той забравя и лошото се случва?
- Да, вярно е, разказвала ми е за това. Било е през 40-те. Тя не е имала представа кой е той. Дошъл е облечен спортно, не задава излишни въпроси, не разпитва. Тръгва си смутен и изплашен, казано му е да помни датата 28 август. Той обаче забравя, а година по-късно се оказва, че това е датата на неговата смърт.
- Познала е и съпруга си, нали така?
- Да, това е вярно. През 1942 г. домът й е посетен от мургав младеж. Гостът е от с. Крънджилица. Идва да разбере кои са убийците на брат му. Ванга не споменава имената им, за да не търси непознатият отмъщение. Казва му само, че ще е свидетел на смъртта им. След като гостът си тръгва, тя споделя пред сестра си, че същото това момче е бъдещият й годеник и визитата му в дома им няма да е последна. И това предзнаменование се сбъдва. Тя дори ми е разказвала, че му е казала за това, че ще се оженят, той обаче не повярвал. През цялото време Ванга е знаела, че той ще умре и ще я напусне.
- Тя е осиновила Димитър и Венета, нали така?
- Да, а от Димитър има внук. Момченцето в момента не се показва пред обществеността, защото баща му не иска да е публичен образ.
- Внук ли? Това досега не се знае. Как се казва? Къде живее? На колко е години?
- Да, Ванга има внук. Роди се след смъртта й, но не искам да говоря повече по темата.
- Ванга не е обичала да говори за политика, нали така?
- Да, макар че прави сензационни разкрития. Помня, че през 1979 г., точно на Коледа, тя бе обсебена от прозрения, визиращи съдбините на света. Веднъж каза, че 1982 г. ще донесе нов ред в света и след 1983 г. "лошите ще бъдат изметени". Тогава умря Брежнев, след него Андропов води борба със стария ред. Малко по-късно и той бе заменен от Черненко. А през 1984 г. властта вече бе в ръцете на Михаил Горбачов.
- За България какво вещаеше пророчицата?
- Казваше ми, че през 2017 г. България ще се оправи, ще станем райско кътче. Човекът, който ще направи това, е Бойко Борисов. За него тя знаеше при едно посещение на Симеон Сакскобургготски. Казвала му е за него, дори харесваше Бойко. Чрез вашия вестник искам да помоля премиера за среща, за да му споделя и други неща, които Ванга казваше за него. Той ще изведе България напред, смяташе тя.
- Друг някой ще ни помогне ли да се възстановим от кризата?
- Сами ще си помогнем. Ще се открият 17 залежа с полезни изкопаеми, които ще се използват в полза на страната ни. Само това мога да кажа. Ванга имаше и други любими политици - Соломон Паси, Надежда Нейнски, харесваше Жени Живкова, както и покойната й майка - Людмила.
- С кои от артистите намираше общ език?
- Най-вече с Невена Коканова и Лили Иванова. Венчето съветваше да не се разделя с режисьора Шарланджиев, защото казваше: "Той или ти ще умрете, ако се разведете." Коканова не се разведе с Любо, макар че той много й изневеряваше. Говореше се за нейна голяма любов със сръбски актьор, но това не е точната истина. Венчето си обичаше съпруга.
- На Стоянка Мутафова защо не е познала?
- Не е съвсем така. Стоянка искаше да й говори за покойния й съпруг Нейчо и за дъщеря й, а Ванга й казваше: "Как да ти позная, като ти играеш постоянно, все не си ти, сопри се малко", но й беше казала неща, които после й се случиха.
- Парцалев познаваше ли?
- Да. Казваше, че това, че е роден хомосексуалист, е Божие наказание, спирачка от съдбата да няма деца. Според нея тези, които стават "обратни", всъщност имат изключително висок сексуален нагон, което също не е нормално. Изчанчени са от много ръчно задоволяване, казваше за придобитите хомонаклонности. За Парцалев казваше, че се е родил само четири пъти и има още да се преражда, за да стигне душата му до времето, когато да е готова да има деца.
- Много се спекулира с това кога е родена Ванга. Кога е рожденият й ден?
- Тя казваше: "Нема да я казвам, оти че ме хване магия. Много ора както ме обичат, така ме и мразат." Затова датите на рождението й са различни. Тя искаше така. За смъртта си също знаеше. Каза ми: "Сложи си черната рокля, защото моята свещ догаря, моя конец свършва. Искам ти да стоиш до главата ми кога умирам." Така и направих. На поклонението бях до главата й.
- Вярно ли е, че гробът й още сбъдва желания и лекува хора?
- Знам за такива, които са се излекували там.


- Чувала съм, че вдовицата на Косьо Самоковеца е водила детето си, защото имало здравословни проблеми, и то се излекувало, вярно ли е?
- Да, вярно е. Но не очаквайте от мен подробности.
- Какво ще пожелаете на хората, доц. Кирчева?
- Да са здрави и да се обичат повече. България ще се оправи, трябва ни само търпение.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама