Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5178433 www.bgdnes.bg

Пинокио, горда съм с теб! Мозъкът на 2-годишния Оли расте през носа

Пребивам всеки, който го нарече изрод

Мозъкът му расте през носа, но той е моят истински Пинокио и аз се гордея с него.
Това са думите на майката на 2-годишния Оли, който страда от изключително рядко генетично заболяване. Мозъкът на момченцето расте на неправилното място, а именно през нослето му. Майката Ейми разбира, че с бебето й нещо не е наред още през 20-ата седмица от бременността. На ехографското изследване докторите й съобщават, че нещо странно расте върху лицето на бебето. Въпреки че е уплашена, младата майка набира смелост и ражда в специализирана клиника в Уелс.
"Когато ми дадоха Оли в ръцете, бях толкова шокирана от вида му, че дори не можах да обеля и дума. Беше толкова дребничък, а на личицето му имаше огромен израстък", споделя 22-годишната жена.
Ейми споделя, че единственото нещо, което я разстройва, е отношението на хората към беззащитното й бебе.


"Коментарите, които съм чувала, са просто безумни. Веднъж една жена ме попита защо точно съм решила да родя този грозен изрод. Едвам се сдържах да не й посегна. Сърцето ми се разбива, когато недоброжелатели обиждат Оли. Той няма никаква вина за това, което му се случва."
Изследванията, които правят на детето, показват, че Оли страда от енцефалоцеле - състояние, което се характеризира именно с излизане на част от мозъка през вроден костен дефект на черепа. Лекарите успяват да убедят самотната майка, че хирургичната намеса е задължителна. Въпреки че майката е стресирана от мисълта за фатален край, взима решение да пробва да подобри състоянието на своя малък Пинокио.
"Специалистите, които изследват Оли, казаха, че е задължително да му отворят черепа, в противен случай може да получи менингит", спомня си Ейми.
След двучасова операция в болница в Бирмингам лекарите успяват да възстановят част от носа на Оли.


"Оли имаше огромен белег през средата на черепа си, но детенцето ми се държа геройски и въпреки адските болки, които преживя, той не спираше да се усмихва. Възстанови се доста бързо и сега състоянието му е много по-добро", допълва обнадеждената майка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама