Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5180337 www.bgdnes.bg

Оцелелият 438 дни сред океана се храни със спътника си

Роднините на изядения младеж искат $1 млн. от корабокрушенеца Салвадор Алваренга

Корабокрушенецът, който оцелява повече от година сам сред океана, става канибал и изяжда спътника си.
Опечаленото семейство на 22-годишния Езекуел Кордоба съди рибаря Салвадор Алваренга, който прекарва 15 месеца в открито море. Обвинението срещу него е, че за да успее да спаси себе си, изяжда младия си другар. Почернената фамилия Кордоба ще съди Алваренга за огромната сума от 1 млн. долара. Това става ясно малко след като на пазара излиза книгата за оцеляването на рибаря в открито море в продължение на 438 дни.
"Те си мислят, че той е забогатял от книгата, която издаде. Меркантилните нахалници се опитват да му вземат всичко", разкрива адвокатът на корабокрушенеца.


Първоначално родителите на мъртвото момче посрещат с радост и прегръдки спътника му, но половин година по-късно решават, че той е канибал.
"Искат или главата му, или 1 млн. Та той е изял Езекуел. Редно е да си плати", разказва близък до семейството.
Коментират също, че Салвадор се прибира доста наедрял, особено за корабокрушенец.
"Все пак той е прекарал 438 дни в морето. Може ли някой да ми обясни защо не е съсухрен и отслабнал? Съмнявам се, че е успявал всеки ден да улавя такова количество храна, че даже и да напълнее", допълват от фамилията на загиналото момче.
Според разказите на оживелия като по чудо мексиканец той успява да оцелее благодарение на ловките си рибарски умения. Пребивава, като се храни с риба и птици, които хваща с голи ръце. 36-годишният Робинзон пие урината си и кръв от костенурки. Изгнаникът разказва, че след като приятелят му умира, той държи трупа му в лодката в продължение на 6 дни, след което го изхвърля в океана. Категоричен е, че не е изял момчето.
"Страдах много, когато той издъхна. Молех се всеки ден на Господ да ме пожали и да ме спаси. Съжалявам за Езекуел", признава рибарят.
"За да се спася от глада, понякога ми се налагаше да ям дори медузи. Хващах ги с ръце и директно ги пъхах в устата си. Те горяха гърлото ми и болеше ужасно, но поне ми задоволяваха апетита", допълва Салвадор.


Двамата корабокрушенци изчезват през ноември 2012 г., когато тръгват на лов за риба тон. Спасители търсят рибарите или поне следи от тях в продължение на два месеца, след което ги обявяват за безследно изчезнали. Година по-късно морето изхвърля лодката на един от Маршаловите острови. Подлагат оцелелия на множество изследвания и докторите остават изумени от доброто му физическо и психическо здраве.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама