Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5200790 www.bgdnes.bg

Инфаркт уби дебелак №1

Андрес Морено Сепулведа умира на път за болницата

Сърдечен удар покоси дебелак №1 в света Андрес Морено Сепулведа.
Грамадният мексиканец с тегло 350 кг умира на път за болницата в град Сюдад Обрегон, щата Сонора. Заради огромните му габарити транспортирането му до лечебното заведение не може да се направи с нормална линейка. Карат го с най-обикновен товарен бус, където няма възможност да му бъде оказана първа помощ.


"Започна да се задушава и да се гърчи. Хвана се за сърцето и след 10 секунди издъхна", казва Кармен Паласиос, която е с него в колата. Медицинската сестра се грижи за Андрес в последната година, докато е в процес на рехабилитация. В края на 2014 г. Сепулведа удря кантара на внушителните 450 кг. Назначена му е спешна терапия за отслабване. Медицинските власти в Мексико се заемат със задачата да спасят живота на най-дебелия мъж на планетата, като му назначават специален лекарски екип.

Реклама


Интензивната програма за сваляне на килограми започва да дава резултати почти веднага. 38-годишният бивш полицай Морено топи телесата си със завидна скорост. Бясната надпревара с времето обаче има странични последствия. Андрес е покосен от първия инфаркт. За щастие сърдечният удар се оказва лек и той се разминава на косъм. До пролетта промяната вече става видима. Точно когато усмивката отново озарява лицето на дебелия мексиканец и в него се връща надеждата за живот, той е ударен от втори инфаркт. Фактът, че е поставен на системи и около него постоянно има лекари, спасява живота му.


През лятото развива перитонит и изпитва адски болки. Преди 2 месеца тежи "скромните" за него 320 кг. Сваленото тегло позволява на хирурзите да му направят операция за стомашен байпас. Целта е изкуствена клапа да ограничи гигантския му апетит за плюскане.


"За 2-3 г. офицер Сепулведа ще може да се върне на работа и да хваща престъпниците, защото ще тежи нормалните за ръста му 85 кг", казва след операцията на корема хирургът. Прогнозата му не се сбъдва, защото в крайна сметка сърцето предава Морено и той не успява отново да облече синята униформа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама