Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5252807 www.bgdnes.bg

Най-дебелите балерини на света.140 кила тежи примата, мрази кльощавите танцьори

XXL формацията празнува 20 години на сцената

Повече от 800 кг разтърсват мощно подсилената сцена на кубински театър.
Балерините от най-обемната денс трупа в света "Данса Волуминоса" репетират усилено всеки ден за юбилеен спектакъл. По случай 20-ата годишнина от създаването на гигантската формация танцьорките ще представят уникално шоу. Противно на всички световни стереотипи, че танцьорките и още повече балерините трябва да са слаби, всички жени от XXL тежат над 100 кила. Прима балерината Майлин Даса е дори по-тежка, но това, вместо да я спира, я мотивира.


"Не спирам да репетирам! Всеки ден по 7-8 часа съм в залата, за да изпипам всичко. Нали не си мислите, че съм там, за да отслабвам?! Харесвам се такава, каквато съм, и килограмите не ми пречат", разказва тлъстата танцьорка.
"Тези гърчавките хич не ги харесвам, веят се като перца. Една балерина трябва да си тежи на мястото", допълва с усмивка 140-килограмовата Майлин.
Балетната трупа се състои от 6 дебеланки и един мъж, който също не отстъпва по размери. За мощните хаванки е изключително трудно да намират тоалети, затова са впрегнали сръчни братовчедки да им шият пачки.

Реклама


"Трудно ни е, защото тоалетите гълтат много финансов ресурс. Заради обема ни е необходим повече плат. Но се надявам, че със следващия спектакъл ще изкараме достатъчно пари", коментира пухкава балерина от „Данса Влуминоса“.
Хореограф на състава и негов създател е Хуан Мигел Мас, който през 1996 г. започва да търси именно балерини от неговия калибър. Хуан цял живот мечтае да бъде танцьор, но заради тлъстините си не успява да се реализира. От разказите му става ясно, че винаги е бил аутсайдер, дори и когато го приемат в един от хаванските театри.
"Включваха ме само когато имаха нужда от дебелак на сцената. Никой не ми даде шанс да се развия. Затова реших, че ще направя своя група само от дебеланковци, и ето ни сега две десетилетия по-късно", споделя доволният директор.
По повод 20-ия юбилей дебеланките подготвят невиждан досега спектакъл. Идеята им е да представят най-известните балетни постановки, като ги съчетаят в двучасово шоу. "Жизел", "Лебедово езеро" и "Лешникотрошачката" ще бъдат включени в празничната им програма.


"Не знам как ще издържат тези тлъстуши, но с удоволствие ще отида да се позабавлявам. Дано само сцената не рухне пред очите ни", коментира зрител, който ще гледа юбилейния им танц.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама