Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5273885 www.bgdnes.bg

Некрофилска мания на гробището "Пер Лашез" в Париж. Мъртвец урежда сватби

Стари моми се редят на опашка пред бронзовия пенис на журналиста Виктор Ноар

Въображаем секс с бронзова статуя върху прочутия гроб на френски журналист е най-изтънчената некрофилска атракция в Париж .

Реклама


Отъркването на женските гениталии върху чатала на публициста от средата на XIX век Виктор Ноар е предпоставка, че дамата ще срещне бъдещия си съпруг до края на настоящата година. Поверието гласи, че мераклийката да срещне мъжа на живота си трябва да целуне устните на масивния надгробен паметник и да остави цвете в шапката.
"С настъпването на новата година жените се тълпят около забележителната статуя и стриктно следват традицията. Млади и стари лягат върху култовото произведение на скулптора Жул Далу и усърдно галят пакета на Виктор Ноар. От толкова много търкане бронзовата отливка в тази област вече блести като златна. Всичките дами са убедени, че това освен половинка ще им донесе щастлив сексуален живот, а някои даже разчитат на това да се излекуват от безплодие", разказват парижани.


Надгробната фигура се намира в най-голямото гробище във френската столица - "Пер Лашез". Построено в началото на ХІХ век, то се разпростира върху 44 000 кв.м. Оноре дьо Балзак, Оскар Уайлд, Едит Пиаф, Марсел Пруст, Сара Бернар, Аполинер, Алфред дьо Мюсе, Шопен и вокалистът на "Дорс" Джим Морисън са само част от легендарните личности, намерили тук вечен покой. Величията са засенчени от скромния журналист, убит в дуел през 1870 г. от принц Пиер Бонапарт. Аристократът е правнук на император Наполеон ІІІ и предизвиква на двубой главния редактор на вестник "Марсилеза" заради обида.

На срещата отива заклетият 22-годишен републиканец Ноар, който от дълбините на душата ненавижда особите със синя кръв. Вместо да уреди мястото и часа на дуела между принц Бонапарт и шефа си, той влиза в жесток конфликт с аристократа, което му коства живота. Това предизвиква вълна от революционни настроения в Париж и на погребението на Виктор се стичат тълпи от граждани. Години по-късно Жул Далу лее от бронз паметник на Ноар, но се увлича и прави статуята на журналиста с впечатляваща мъжественост. Именно това е причина за странната популярност на публициста, а не нещо свързано с живота или смъртта му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама