Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5304553 www.bgdnes.bg

8 от най-страшните високи места на света

Ако ви е страх от височини, помислете преди да гледате тези снимки! Това са едни от най-невероятните, високи и страховити места, от които едва ли бихте искали да погледнете надолу.

1. „Перлата на изтока“, Шанхай

Със своите 457 метра височина, тази телевизионна кула в Шанхай беше най-голямата структура в Китай за повече от десетилетие. Тя все още доминира в силуета на града.

Реклама

2. Планината Лъвската глава, Кейп Таун, Южна Африка

Лъвската глава е с изглед към Кейптаун и напълно засенчва изкуствените структури с нейните 670 метра височина. От върха на планината, можете да видите по-голямата част от ширещия се под вас град.

3. Небесните стъпала в Китай

Този ужасяващ път в планината Хуа Шан, който е на повече от 2 133 метра височина, води до чайна, в която се предполага, че сервират най-добрия чай в света. Дано наистина да е така!

4. Басейн на покрива на хотел "Марина Бей Сандс", Сингапур

Върху три 200-метрови кули на един от най-луксозните хотели в света е разположен огромен трипалубен кораб, наречен "Небесен парк", който е с площ от 12 400 кв. м. Там се намира и невероятният 150-метров плувен басейн с водопад - най-големият открит плувен басейн. Той се слави с най-великата гледка към хоризонта на Сингапур.

5. Мост до стръмна скала над реката във Ванкувър, Канада

Мостът следва река Капилано в продължние на 213 метра и в най-високата си точка е на около 100 метра над реката.

6. Изкачване на Харбър Бридж, Сидни, Австралия

Отворен през 1932 г., мостът е с изглед към Порт Джаксън. Тези хора са достатъчно смели, за да се качат на 134 метра височина отгоре и да ходят по него.

7. Връх Халф Дом, Национален парк Йосемити, САЩ

В най-горната си точка този древен гранитен купол се издига на повече от 1 432 метра над долината. Различни скали и зъбчета предлагат места да се насладите на дивата гледка на красивия национален парк.

8. Мостът Роял Джордж в Колорадо, САЩ

Този мост пресича дефиле с дълбочина 304 метра, което го прави най-високия мост в Съединените щати. Малцина са достатъчно смели да преминат от другата страна по него.

Реклама
Реклама
Реклама