Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5306587 www.bgdnes.bg

Днес е Световният Ден на Добротата (Галерия)

17 февруари е определен като Ден на спонтанните актове на доброта. Този празник се отбелязва, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Защото доброто не зависи от външните ни белези, а от вътрешните такива. Затова нека, без излишно да спорим, “поговорим” малко за най-великото нещо, което можеш да направиш в този живот. Не е необходимо да изкачиш Еверест, за да си обичан, признан, да се чувстваш удовлетворен, да живееш в хармония със себе си. Трябва просто да си добър без да имаш причина, безкористно и открито.

Добрите дела сами по себе си трябва да ви доставят удоволствие и в същото време, давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не трябва да очаквате награди- това е истинската добротa

Реклама

Добротата в 5 изречения - според китайския мислител и философ Конфуций

 - Този, чието сърце е настроено дори за малко доброта, няма да отхвърли никого.
Който наистина е добър, никога не може да бъде нещастен.

- Който наистина е мъдър, никога не може да бъде объркан.


     - Добротата се постига едва когато трудните неща се вършат правилно. Който е постигнал това, може да бъде наречен добър.

  
     - Ако си заедно с добър човек, винаги мисли как би могъл да последваш примера му. Ако си с лош човек, то погледни в себе си.

- Не причинявай на други това, което не искаш теб да те сполети.

А сега, нека се опитаме наистина да бъдем спонтанни…в доброто, което “причиняваме”. Ако днес сте минали покрай просяк или сте видели ранено животинче или просто сте отворили гардероба и са ви затрупали куп ненужни дрехи… Направете най-правилното и най-доброто. И не само днес, разбира се! Не забравяйте, че от оставащите ви 317 дни от годината, ще запомните само тези, в които сте направили нещо за другите. Понякога дори една усмивка е сторено добро, защото сама по себе си усмивката е щастие… А най-истинското щастие отново се поражда от добрина. Завъртете се в омагьосания кръг на добрината и ще видите как светът ще стане по-красив!

Реклама
Реклама
Реклама