Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5310270 www.bgdnes.bg

Холандия пуска антиукраинска тоалетна хартия

Почти 50 000 евро от джоба на холандските данъкоплатци ще бъдат отпуснати на частна фирма, която планира да произвежда и разпространява тоалетна хартия с "политическа нотка”. Идеята е знак на несъгласие с ратификацията на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС.

На 7 юли 2015 г. Холандия ратифицира споразумението, което беше подписано от лидерите на ЕС през 2014 година. Въпреки това, процесът на ратификация беше замразен заради приетия нов закон, позволяващ на гражданите да поискат референдум за решенията, взети от правителството.

Реклама

Инициаторите на референдума се опасяват, че споразумението за асоцииране ще възвести влизането на Украйна в ЕС. Гласуването е насрочено за 6 април, но дотогава организации и физически лица имат право да провеждат кампании.

Субсидия за провеждането на референдума е в размер на 2 млн. евро. Към този момент 72 организации и частни лица са получили субсидии.

Така компанията „Raspoetin BV” е взела 47 973 евро за "производство, пренос и разпространение на тоалетна хартия с аргументите против приемането на Украйна в ЕС и посочване на недостатъците от подобна стъпка. Според фирмата е планирано да се раздадат около 100 000 ролки тоалетна хартия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама