Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10254227 www.bgdnes.bg

Легендата Джони Велинов: Пази този, който е спечелил доверие

На вратата за националния ни отбор по футбол срещу Литва в събота трябва да застане този, на когото отборът има най-голямо доверие. Мнението си пред "България Днес" изрази легендарният страж на ЦСКА и "лъвовете" Георги Велинов по повод проблемите в отбора именно на този пост.

Избраниците на селекционерът Ясен Петров гостуват в Литва в събота, а във вторник следващата седмица посрещат Северна Ирландия.

Реклама

Вратарят Иван Караджов бе повикан за предстоящите световни квалификации. Футболистът на "Арда" замени колегата си от "Черно море" Георги Георгиев, който отпада от лагера поради контузия. Останалите двама вратари, на които ще разчитат "трикольорите" за предстоящите квалификации, са Мартин Луков, който има четири мача за тима, и дебютантът Светослав Вуцов. Николай Михайлов изтърпява наказание.

Джони Велинов не се ангажира с мнение кой от повиканите да облече фланелката с щ1, като мнението му е, че щом са в състава, значи заслужават. Но предупреди, че под рамката трябва да застане този, който има най-голямото доверие на полевите състезатели.

"Добрият вратар е половин отбор - припомня Джони, който вчера бе рожденик. - Но това важи най-вече когато той има доверието на съотборниците си. Тогава те могат да бъдат по-спокойни в действията си и резултатите винаги са налице. Освен повиканите от Ясен Петров има и още добри на този пост като Митко Евтимов и Дани Наумов например. Добри вратари в България винаги сме имали, имаме и сега, защото, смея да твърдя, нашата вратарска школа е на нивото на германската, тоест сред най-добрите в света."

Според Велинов спокойствието в състава ни ще е ключов фактор за предстоящите двубои. "Ясен Петров работи добре и това е видно. Изгради колектив, в отбора има стимул и желание, а това е много важно. Какво ще стане в предстоящите двубои, не мога да кажа, но има всички предпоставки за добри резултати. Нека ги вземем тези мачове, а после ще правим и сметки", казва още Джони Велинов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама